De ce se masturbeaza barbatii?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari13137

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nevoia barbatilor de masturbare este determinata atat de factori fizici, cat si de factori psihologici. Ceea ce multi dintre practicantii acestui "sport" nu stiu este ca uneori masturbarea in exces strica, afectand sanatatea penisului unui barbat. Din aceasta cauza este important ca barbatii sa inteleaga pana unde se poate merge cu auto-satisfacerea in asa fel incat sa fie "sigura" si ce pot face sa-si protejeze organele sexuale in asa fel incat sa-si imbunatateasca performantele in dormitor.

Psihologia din spatele masturbarii

Exista foarte multe glume si mituri pe seama masturbarii care nu au putut fi demostrate din punct de vedere clinic. Din fericire, in ultimii zece ani societatea in care traim si cultura oamenilor s-a schimbat atat de mult incat anumite manifestari sexuale cum este masturbarea au devenit acceptate, nu judecate sau respinse. Din punct de vedere statistic, peste 70% dintre barbatii peste varsta pubertatii se masturbeaza regulat si peste 90% dintre barbati recunosc ca au practicat masturbarea intr-o anumita etapa a vietii lor.

Masturbare

Masturbarea si efectele sale asupra barbatilor

Cele mai comune mituri despre masturbare
  1. Masturbarea reduce performantele sexuale si libidoul;
  2. Masturbarea reduce calitatea spermei;
  3. Masturbarea face sperma apoasa;
  4. masturbarea cauzeaza boli mintale;
  5. Masturbarea cauzeaza impotenta;
  6. Masturbarea face palmele paroase;
  7. Masturbarea cauzeaza orbire.

Barbat in pat

Exista multe mituri legate de masturbare



De ce simt barbatii nevoia de a se masturba?{title}

De ce au barbatii nevoie fizica de a se masturba?

Masturbarea are un efect pozitiv asupra sanatatii barbatilor deoarece elibereaza o parte din tensiunea sexuala si le permite sa se concentreze mai bine. Aceste informatii au o baza stiintifica, fiind confirmate de mai multe studii care au comparat nivelurile hormonale ale barbatilor lipsiti de activitate sexuala cu cele ale barbatilor activi la acest capitol.

Astfel, s-a constatat ca barbatii frustrati din punct de vedere sexual au probleme cu concentrarea, comparativ cu cei mai "sportivi" la capitolul masturbare, care folosesc aceasta practica pentru a-si elibera o parte din tensiunea acumulata de-a lungul unei zile. Barbatii care se masturbeaza sunt mai relaxati, au performante sexuale mai bune si isi pot indeplini indatoririle zilnice cu o mai mare usurinta.

Masturbarea

Masturbarea ajuta la eliberarea tensiunii sexuale

Alte studii, care au analizat legatura dintre masturbare si performantele sexuale ale barbatilor, au demonstrat ca aceasta practica sexuala le permite acestora sa-si controleze si sa-si imbunatateasca performantele in pat. Auto-stimularea penisului previne atat ejacularea precoce cat si intarirea exagerata a penisului care determina erectia exagerata. Masturbarea le permite barbatilor sa se cunoasca mai bine, sa afle cat mai multe lucruri despre cum functioneaza penisurile lor, sa "intre in contact" mai bine cu sexualitatea lor.

Masturbarea ii ajuta pe barbati sa inteleaga ce ii excita si ce ii poate aduce la orgasm iar aceste informatii sunt vitale pentru mentinerea unei vieti sexuale durabille si pline de placere. In plus, le creste stima de sine si ii ajuta sa se simta satisfacuti. Toate acestea se reflecta in activitatatile zilnice ale barbatilor si le dau sentimentul unei vieti implinite din toate punctele de vedere.



Masturbarea are si efecte adverse{title}

Masturbarea excesiva si efectele sale averse

Vechiul proverb popular conforma caruia "ce este prea mult strica" poate fi aplicat cu succes in cazul masturbarii. Da, masturbarea este buna, dar practicarea ei de mai mult de 3-4 ori pe saptamana poate cauza probleme fizice si psihologice. Printre acestea se numara:

  • Ameteala;
  • Intarirea pielii de pe penis;
  • Spargerea venelor si a capilarelor peniene;
  • Cresterea tensiunii sexuale si a nivelului de stres;
  • Afectarea functiilor sistemului nervos;
  • Impotenta;
  • Disfunctii erectile;
  • Scurgeri seminale necontrolate;
  • Dureri la contactul sexual;
  • Producerea unor niveluri mult prea ridicate de hormoni.

Persoanele care petrec prea mult timp masturbandu-se pot avea probleme in activitatile zilnice. Daca un barbat rateaza anumite sarcini importante de serviciu sau incepe sa socializeze mai putin din cauza ca se masturbeaza, atunci se poate spune ca a devenit cu adevarat obsedat de aceasta activitatea sexuala. Barbatii obsedati de masturbare vor incepe sa arate o preocupare exagerata pentru pornografie si vor incepe sa prefere aceste metode de satisfacere sexuala in locul sexului clasic, normal (vezi ghidul pozitiilor sexuale).

Crema pentru masturbare

Unguent pentru masturbare

Medicii recomanda practicarea masturbarii nu mai mult de 2-3 ori pe saptamana si folosirea unor unguente specifice, bogate in vitamine si minerale, pentro o "alunecare" mai usoara. Aceste unguente speciale ajuta la evitatea ranirii penisului in timpul masturbarii. In plus, vitaminele si mineralele din creme vor ajuta la refacerea pielii peniene si vor creste sensibilitatea penisului.