Cum sa-ti ingrijesti piercingul din limba?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriCum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari7331

Voteaza & Distribuie

Descriere

Piercingul in limba urmeaza piercingul in ureche in topul celor mai cautate piercinguri ale corpului in Statele Unite si in Europa. In ce priveste geneza piercingului, la inceput acesta era un ritual religios pentru multe triburi, cu precadere la azteci si maiasi. Gaura in limba pentru decorarea acesteia efectuata de catre preoti sau samani simboliza onoarea adusa zeilor.

Istoria sta marturie ca piercingul in limba a fost promovat in ideea de a gasi cea mai potrivita cale de exprimare, libertate si moda. Chiar daca strapungerea limbii implica o durere considerabila, cei ce prefera acest procedeu doresc sa-si etaleze anumite convingeri sau din considerente de moda. Piercingul este o tehnica ce implica o ingrijire regulata pentru a sta departe de riscul aparitiei infectiilor bacteriene. Partea buna e ca limba e un organ ce se vindeca mai repede in comparatie cu alte parti ale corpului.
Cum sa-ti ingrijesti piercingul din limba?


  • Dupa gaurire, curata locul doar cu apa. Nicidecum nu folosi produse chimice pentru igiena orala, cum este apa de gura. Gargara cu apa curata e suficienta pentru a evita vreo infectie.
  • Apeleaza la gheata pentru a ameliora durerea si a combate inflamatia. Asta pentru ca dupa cateva zile dupa introducerea piercingului limba se va umfla, insa nu e cazul sa intri in alerta.
  • Gargara cu apa foarte rece este de asemenea un aliat de nadejde.
  • Igiena orala constincioasa este esentiala pentru prevenirea infectiilor piercingului. Nu uita sa-ti periezi pe dinti de cel putin trei ori pe zi, insa nu uita ca trebuie sa eviti apa de gura.
  • Fixeaza-ti piercingul la intervale regulate. Dupa ce edemul incepe sa se vindece, trebuie sa-ti fixezi bulbul prin insurubare in spatele limbii. Asigura-te ca piercingul e strans cum trebuie.
  • Consult de specialitate dupa doua saptamani. Cel ce ti-a efectuat procedura trebuie sa verifice ca totul este in regula si ca nu au aparut reactii secundare.
  • Nu neglija nici un disconfort resimtit sau inflamatie prelungita observata pe parcurs. Fara sa stai pe ganduri si sa incerci sa remediezi tu situatia mergi la control la persoana care a efectuat procedura.

Factorii de risc in cazul neglijarii acestor norme de ingrijire a piercingului nu sunt nici pe departe nesemnificativi: afectiuni ale cavitatii bucale, rupturi dentare si alte consecinte care pot atrage alte si alte probleme de sanatate. Inainte de a te hotari sa-ti faci piercing in limba trebuie sa constientizezi ca iti asumi o mare resposabilitate, intrucat nu poti invinui pe nimeni de eventualele complicatii ulterioare.