Cum sa cureti bijuteriile de aur

Detalii

CategoriiStiinta
Taguribijuterii, Cum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari14769

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu detergent de vase
Puneti cateva picaturi de detergent lichid de vase intr-un bol de apa calda. Amestecati usor. Pentru rezultate chiar mai bine, puteti folosi sifon fara sodiu sau apa minerala. Inmuiati bijuteriile de aur in solutie timp de 15 minute. Frecati fiecare bijuterie cu o periuta de dinti cu perii moi. Cei rigizi pot zgaria suprafata aurului. Exista si perii speciale destinate acestui scop si acestea sunt cele mai bune, dar si o perie de sprancene va face treaba la fel de bine. Clatiti bijuteriile cu apa calda. Stergeti-le cu o carpa moale.

Cu amoniac
Folositi aceasta metoda cu moderatie. Chiar daca este foarte eficienta, daca va curatati bijuteriile cu amonic prea des, acesta poate afecta aurul. (Amoniacul poate inchide la culoare si platina.) Amestecati o parte amoniac cu 6 parti de apa. Inmuiati bijuteriile in amestec pentru doar un minut. Folosind o strecuratoare le puteti scoate pe toate deodata. Clatiti bine bijuteriile sub un jet de apa. Stergeti-le si lustruiti-le cu o carpa moale.

Pentru bijuteriile de aur cu pietre semipretioase
Curatati bijuteriile cu pietre pretioase cu o carpa inmuiata in solutia de detergent de vase, asa cum este explicat mai sus. „Clatiti-le" cu o carpa care a fost umezita cu apa curata. Dupa curatare, asezati-le cu susul in jos, astfel incat sa nu ramana urme cand se usuca.

Cu pasta de dinti
Folositi o periuta de dinti veche si pasta de dinti pentru a curata petele de pe bijuterii. Pasta de dinti poate fi aplicata si pe o carpa pentru a lustrui o piesa. Aceasta metoda le va oferi o lustruire perfecta si o puteti folosi pentru bijuteriile pe care le purtati mai des. Clatiti cu apa curata.

Fierbandu-le in apa
Daca trebuie sa indepartati pete de ulei, grasimi sau ceara de pe bijuteriile de aur, fierbeti-le in apa. Atata timp cat piesa este scufundata in apa nu i se va intampla nimic nici ei, nici pietrei. Uleiul, grasimile si ceara vor pluti la suprafata apei. Puteti indeparta grasimea incapatanata de pe bijuteriile de aur si daca le scufundati in alcool (cu exceptia cazului in care pietrele pretioase sunt lipite).

Nu folositi inalbitor. De fapt, nu expuneti bijuteriile de aur la orice fel de clor, deoarece le poate decolora permanent.