4 greseli de evitat cand urmezi o dieta

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1951

Voteaza & Distribuie

Descriere

Graba strica treaba


Inainte de a te apuca de o dieta, trebuie neaparat sa-ti stabilesti niste repere realiste. Indicele cantarului te impulsioneaza si este normal si necesar sa vrei sa slabesti cat mai repede cu putinta. Regimul drastic si nerealist este unul dintre dusmanii de temut ai pierderii in greutate.


In detrimentul unei stari reale de ingrasare, cea mai potrivita este o dieta foarte scurta de detoxifiere, completata de un program sportiv alert. Aceasta dieta de detoxifiere nu trebuie tratata ca un regim de slabire in sine, ci ca o metoda de pregatire a organismului pentru dieta propriu-zisa.


Dieta se incepe de dimineata


Micul dejun in dietaUn mic dejun bogat, in care mananci indeajuns, este cel mai bun atu intr-o dieta, deoarece reprezinta "baza" energetica a intregii zile.



Sarind peste micul dejun faci o greseala care te va costa: senzatie de foame si pofta grozava la urmatoarea masa. Micul dejun e o masa peste care multi dintre noi sarim deoarece nu ne trezim de dimineata cu un apetit ridicat, astfel ca nevoia de a manca nu o simtim exact atunci. Insa poti apela la activitati normale pentru ca senzatia de foame sa se instaleze numaidecat: cateva exercitii usoare, putin efort in locuinta sau in afara locuintei (de exemplu poti sa-ti plimbi animalul de dimineata).



Prin urmare, indiferent de dieta urmata, nu ignorati micul dejun. Este un aliat de nadejde!


Ca sa slabesc, ma infometez


Una dintre cele mai mari si frecvente greseli in cura de slabire e infometarea. Nu confunda renuntarea la anumite alimente bogate in calorii cu infometarea. Iti vei face mai mult rau! Foamea iti va ingreuna activitatea zilnica si nici nu te vei odihni cum trebuie.



Chiar daca prin infometare speri ca vei slabi (lucru care se intampla de altfel), aceasta iti va crea ulterior probleme de sanatate. Infometarea va avea repercursiuni asupra ta: pofta de mancare se va instala subit, iar tu vei avea mai mult de suferit decat ai castigat: silueta o vei pierde numaidecat.


Alimente sanatoase la prima vedere


Sigur te-ai amagit si tu comandandu-ti de la restaurant salate sau achizitionandu-ti sucuri „naturale" de la supermaketuri, astfel crezand ca mananci sanatos. Insa ai ignorat cateva lucruri semnificative: salatele contin, pe langa legumele proaspete, adaosuri ca sosul, painea si condimente in exces - ingrediente nerecomandate intr-o dieta. De asemenea, nectarul "la pet" nu se compara cu cel pe care il prepari tu storcand fructele proaspete.



Te-ai convins ca trebuie sa acorzi foarte multa atentie ingredientelor? Nu neglija compozitia produselor pe care le alegi, obisnuieste-te sa citesti ingredientele de pe eticheta. Fereste-te astfel sa te pacalesti singura!