Ţara Haţegului - o călătorie spirituală

Ţara Haţegului - o călătorie spirituală

Detalii

Telefon
0314327289
Categorie
Oferte / Pachete Turistice
Modificat
acum 3 luni si 1 saptamana
Vizualizari
729

Voteaza & Distribuie

Descriere

O călătorie prin Tara Hategului şi împrejurimi arătă turistului că o lume mai aproape de natură şi credinţă îţi reîncarcă bateriile cum nu ai putea imagina. Un tur în Haţeg înseamnă o apropiere de natură, de origini, de credinţă.

Retezat - un paradis montan
Munții Retezat îţi dau sentiment aparte, un peisaj montan prin care simţi că muntele, punând diverse obstacole între el şi om se protejează. Măreţia lor, culmile ce depăşesc 2000 m ţin aproape doar iubitorii de natură pură. 80 de lacuri glaciale, aproape 1200 de specii de plante, sălbăticiunile, mari şi mici, care populează pădurile sunt personaje dintr-o poveste nescrisă a naturii. (P - Poti apela la un serviciu de transfer aeroport sau inchiriere masina cu sofer, in cazul in care doresti sa te bucuri la maxim de frumusetile naturii)

Parcul dinozaurilor pitici
Un transfer în pre-istorie e uşor de realizat în Haţeg. Este de ajuns o călătorie scurtă până în parcul dinozaurilor pitici şi să vezi o lume veche de milioane de ani. Formele creaturilor preistorice se contopesc în peisajul parcului, dându-i călătorului imaginea unui Jurassic Park real, în care animalele au uitat să crească. Geoparcul Ţara Haţegului este un loc simbol pentru modul în care fiinţă şi natură îşi modfică unul celuilalt existenţa.
În afara dinozaurilor pitici, arheologii au mai descoperit crocodili, păsări uluitoare şi reptile preistorice.

Sarmizegetusa Regia - Valea Sacră
Sarmisegetusa reprezintă locul obârşiei, este locul credinţei şi simbolul unui popor de înţelepţi pentru mulţi dintre români. Dacă pentru străini este doar un sit UNESCO, similar prin asemănarea conceptului de popor spiritual precreştin cu Stonehenge, pentru români este locul-simbol al unei istorii milenare.
Sarmisegetusa Regia, mai mult decât oricare alt loc românesc, arată un stat bin organizat şi un popor credincios. Construcţia în sine, situată la o altitudine de 1200 m, împărţirea celor 3 ha în zone dedicate administrativ şi religios, dovedesc dacii ca un neam evoluat. Turul aşezărilor dacice poate continua chiar în acea zonă la Cetăţuie sau Costeşti.

Rezervaţia de zimbrii
Situată în apropierea Haţeg, rezervaţia de zimbri trebuie vizitată de copii şi adulţi deopotrivă. Bine ascunsă în pădure, departe de zgomotul şoselei familia lărgită de animale oferă o perspectivă asupra conservării speciei pe de o parte, pe de alta asupra unui simbol local pe cale de dispariţie.

Densus și misterele sale
Biserica Sfântul Nicolae este unul dintre acele aşezăminte bizare care atrag prin necunoscut. Este biserică ortodoxă, dar nu seamănă cu o construcţie similară. Pare un templu, dar nu este.
Blocurile masive de piatră, care sunt luate de la un sistem de canalizare de pe vremea romanilor apar total nepotrivite unei biserici, la fel şi basoreliefurile cu lei.
Sunt multe necunoscute la Densuş, una dintre acestea este perioada în care s-a ridicat. Este totuşi cert că Sfântul Nicole este una dintre primele biserici creştine din România. Din credinţă, locuitorii au ridicat din orice un loc de rugăciune.

Dacă nu aţi văzut aceste locuri, puteţi planifica un circuit care să includă aceste meleaguri.

Filtre

Destinatii: Romania