Tabere de Creatie si Dezvoltare Personala prin Coaching pentru Copii

Detalii

Telefon
0720640000
Social links
Categorie
Oferte / Pachete Turistice
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
647

Voteaza & Distribuie

Descriere

Creative Coaching Camp - Tabere de Creatie si Dezvoltare Personala prin Coaching

Taberele Creative Coaching Camp organizate de Clay Play imbina in functie de sezon activitatile de dezvoltare personala prin Coaching cu activitatile artistico-plastice, astronomia, schiul, drumetiile sau chiar antreprenoriatul.

Ideea taberelor Creative Coaching Camp a pornit de la dorinta de a integra activitatile de coaching in viata de zi cu zi a copiilor.
Si daca va intrebati de ce coaching si nu doar dezvoltare personala cum de altfel am si fost intrebati, este deoarece coachingul este despre a ne descoperi pe noi, despre perspective, despre cum putem gasi solutii la aceeasi problema doar privind lucrurile din alt unghi.

Am spune ca intrebarile de baza in coaching sunt: ”Cine esti tu cu ADEVARAT?” si ”Ce iti doresti cu adevarat?

Vrem ca toti copiii care vin in taberele noastre sa plece, e mult spus cu raspunsul la aceste intrebari, dar vrem ca ei sa inceapa sa isi puna aceste intrebari. Pentru ca acesta este punctul de plecare. Important este sa existe un start.

Taberele noastre sunt tabere care schimba vieti, tabere „pe bune” - si nu le-am numit noi asa, ci chiar ei, copiii - tabere in care coachingul se face, nu se preda. Totul este facut in joaca, pentru ca, pana la urma, acesta este felul in care copiii invata cel mai bine.

Ca si activitati incepem cu stabilirea unui cerc al increderii, cum il numim noi, in care copiii sa se simta in siguranta, liberi sa se se exprime asa cum sunt ei de fapt, liberi sa isi exprime emotiile si ceea ce gandesc, fara a fi judecati. Unul dintre motivele pentru care copii nu spun ceea ce simt sau fac este pentru ca nu le-am creat cadrul necesar in care ei sa stie ca nu vor fi certati ci doar ascultati, indiferent ce au facut. In acel moment ei se pot deschide complet fata de tine ca parinte, iar relatia parinte- copil va fi o relatie deschisa, autentica, CONSTIENTA.

Bazele coachingului sunt starea de Prezenta, Ascultarea si Nonjudecata. Sunt trei elemente care ne ajuta in fiecare clipa a vietii si care, cu cat le integram mai bine cu atat relatiile noastre cu lumea si cu noi insine vor fi mai bune.

In tabere avem zilnic activitati in care copiii invata ce este starea de prezenta. Ce inseamna sa fie prezenti cu adevarat, indiferent de ceea ce fac. Practicam apoi ascultarea si invatam ce inseamna sa ascultam cu adevarat. La fel si nonjudecata. Clipa de clipa, in viata noastra de zi cu zi, putem practica aceste trei stari – ca sa le numim asa. Apoi invatam cum pot integra in viata noastra starea de prezenta, ascultarea si nonjudecata. Si cum devenim de fapt constienti de noi insine. Constienti de corpul nostru, de ceea cegandim, de modul in care reactionam, de ceea ce simtim.
Apoi, incet-incet, copiii incep sa se descopere pe ei insisi. Cum gandesc, ce tipare au, ce anume fac in mod constient si in mod inconstient, care sunt valorile lor, cum mintea ii poate ajuta sau incurca, cum se stabileste un obiectiv si cum fac ca sa il si urmareasca. Isi descopera stilul de invatare, tiparele comportamentale si modul in care relationeaza. Invata diferenta dintre un obiectiv al mintii si un obiectiv al sufletului. Invata diferenta dintre ceea ce vor ei si ce anume se asteapta de la ei. Si multe altele...

„Autocunoasterea este un proces care, dupa parerea mea, nu are sfarsit. Si cu cat incepem mai devreme cu atat mai bine! Atunci cand ne cunoastem, cand stim cine suntem si ce vrem, totul devine mai clar! Incepem cu autodescoperiri urmate de acele momente de ”aha”, dupa care acceptam, invatam cum sa schimbam ceea ce nu este in beneficiul nostru si altfel, zi de zi, viata noastra se imbunatateste zi de zi. ”
– Gabriela Hobeanu, Coach & Fondator Clay Play Ceramica

Copiii inteleg ca ei sunt creatorii propriei vieti si ca isi pot construi viitorul asa cum vor ei. Si ca nu suntem niciodata prea mici pentru a face asta.


Invata sa aiba incredere in ei. Invata ca in viata este despre alegerile pe care le facem si consecintele acelor alegeri. Apoi invata ca nu ii pot schimba pe ceilalti dar se pot schimba pe ei insisi. Cineva a spus odata „Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!

Copiii pleaca din tabara cu sentiment de unicitate si credinta ca au in ei un potential infinit si ca nu este despre teorii si concepte ci despre a iti desena viata asa cum vrei tu. Si, daca tu crezi ca poti sau nu poti, exact asa este!

Putem trai intr-o lume mai buna. Schimbarile nu se intampla niciodata peste noapte, insa sunteti toti interconectati, iar semintele pe care le punem astazi in copiii nostri vor da roade peste ani, cand ei vor fi adulti. Si asta vrem! Cu totii!
Sa nu uitam ca schimbarea incepe intotdeauna din interior si se va reflecta in exterior!

Vara aceasta avem deja stabilite doua tabere Creative Coaching Camp:
·CREATIVE COACHING CAMP Editia a 4a,17-22 IUNIE 2018, Pensiunea Piatra Craiului 3* – Plaiul Foii
·Cu cortul in CREATIVE COACHING CAMP, Editia a 5a 26-31 AUGUST 2018, Pensiunea Piatra Craiului 3* – Plaiul Foii
Gasiti detalii pe site-ul nostru: http://www.clayplay.ro

Filtre

Destinatii: Romania