Planificarea activitatii si constientizarea necesitatii unui sistem WMS in depozit

Planificarea activitatii si constientizarea necesitatii unui sistem WMS in depozit

Detalii

Telefon
0374998222
Web
https://www.scribsoftware.ro/
Social links
Pret
100 LEI
Categorie
Anunturi vanzari diverse
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
249

Voteaza & Distribuie

Descriere

Deoarece activitatea noastra nu se opreste doar la servicii si la oferirea unor pachete de solutii informatice, dar si la dialogarea continua, la aflarea necesitatilor clientilor nostri, la studii de caz sau de piata, am constata ca de fiecare data, probleme de care antreprenorii companiilor de logistica se lovesc, sunt aproape aceleasi: cand nu mai pot suporta “durerea”. Si de obicei problemele dureroase sunt aceleasi:

• Marfurile sunt stocate gresit si sunt ulterior pierdute prin depozit
• Erori diverse si destul de multe, incepand cu: receptia, put away, picking, etc.
• Marfurile nu sunt gasite la timp pentru a putea fi impachetate si livrate
• Livrarea intarziata a comenzilor
• Costuri şi pierderi semnificative

Cu cat organizatia este mai mare, cu atat si problemele se diversifica si devin mai apasatoare, in special cand marfa nu se poate livra la timp, se pierd clientii, lichiditati si evident, o mare parte din profit.

In timp ce alte companii au tehnologizat intreg departamentul, incepand de la solutiile informatice, pana la dezumidificatoare, POS-uri, senzori, alte companii nu inteleg ca tinand pe hartii informatiile sau in spreadsheet-uri, gasirea la timp a datelor necesare, devine o sarcina destul de dificila, iar intarzierile in livrare sunt inevitabile.

Planificarea activitatii, cum ar fi picking-ul, este o sarcina care se realizeaza manual: responsabilii sorteaza listele de picking in functie de prioritati si le inmaneaza operatorilor. Dupa sortare si picking, comenzile sunt pregatite pentru expeditie, iar informatiile urmeaza a fi inregistrate manual (indiferent de forma si instrumentul utilizat) pentru a fi ulterior folosite la facturare si raportare. Inregistrarea manuala a informatiilor este insa cauzatoare de multe si mari erori.

Iesirea la liman din aceasta situatie, o reprezinta investitia intr-o solutie WMS, care sa vina in ajutorul departamentului si in special a celor care sorteaza, ambaleaza si livreaza marfa, adica a pickerilor. Apoi, trebuie inteles ca aceasta solutie face legatura intre fiecare persoana din sistem si furnizeaza date si informatii despre marfuri in timp real.

Warehouse Management System (Managementul depozitului) este o solutie software care permite companiilor sa-si fluidizeze activitatea de gestiune a stocurilor (tranzacţii ce vizeaza recepţionarea, depozitarea, transferul si livrarea produselor), a comenzilor de la clienti, a operaţiunilor de inventariere si manipulare a stocului de produse.

Solutiile privind managementul depozitelor propuse de noi, conţin soluţii independente de gestiune a depozitului interfaţate cu aplicatii ERP, pentru o evidenţa completa si transparenta a tuturor operatiunilor sau solutii ERP care au integrate module puternice destinate managementului depozitelor.

WMS primeste instructiuni prin intermediul scannerelor si trimite informatiile catre baza de date pe masura ce lucrarile sunt finalizate. Totul este inregistrat in timp real: cine a facut ce, unde si cand. Un beneficiu major este trasabilitatea pe care WMS de la Scribsoftware o ofera cu privire la marfurile depozitate, precum si existenta unui sistem continuu de inventariere in timp real, astfel incat sa nu mai existe neconcordante intre informatiile din acte si cele din depozit.

Integrarea unui sistem WMS cu un sistem ERP ajută la automatizarea unor porcese ce țin de întocmirea recepțiilor, factura, livrare, etc.

Utilizând o integrarea a sistemului WMS cu WinMENTOR, se pot afișa informații despre disponibilitatea stocurilor, emiterea recepțiilor, facturilor clienți de pe terminale mobile, culegerea comenzilor clienții și pregătirea produselor pentru facturare/avizare, generarea și realizarea inventarului, etc.

Pentru a accesa mai multe resurse privind acest domeniu sau chiar a discuta cu un consultant, vă invităm să accesați siteul nostru scribsoftware.ro