Masajul la bebelusi

Masajul la bebelusi

Detalii

Telefon
0724474501
Categorie
Tratamente / Operatii
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Vizualizari
504

Voteaza & Distribuie

Descriere

Indiferent de tipul de masaj, de la cel prenatal la cel perineal, toate au beneficii fizice si mentale. Cum ar fi sa incerci un masaj pentru copilul tau cel mai mic?

Pentru inceput un scurt istoric este binevenit.

Masajul la copii nu este ceva nou. In realitate masajul infantil are o oarecare istorie. Studiile arheologice despre masajul copiilor mici dateaza din vechea Indie. Chiar si atunci masajul era mai mult decat doar o relaxare. Terapeutii din India antica incorporau masajul in medicina Ayurvedica ca si o cale de a creste circulatia sanguina si de a scapa de toxine, pentru a imbunatati functia digestiva si de a creste starea de generala de bine. S-a descoperit sa masajul la bebelusi era folosit in China in timpul dinastiei Qing.
In zilele noastre stim ce mult se bucura bebelusii si mamele de efectele masajului, in special bebelusii cu greutate mica la nastere.

Beneficiile concrete ale masajului la nou-nascuti:
- prin masaj, bebelusii castiga in greutate normala
- scad vertiginos sansele de a face icter
- reduce nivelul de stres
- reduce mult frecventa colicilor
- masajul linisteste copilul mic si il pregateste pentru un somn lin
- se mareste legatura intre copil si mama, tata daca si el ii face masaj
- prin masaj, burtica celui mic se elibereaza de gaze si constipatie
- creste capacitatea de a invata.

Studiile arata ca masajul stimuleaza activitatea creierului, ei fiind capabili astfel sa invete mai multe lucruri noi. Intr-un studiu de caz, bebelusii in varsta de 4 luni care au primit 8 minute de masaj si astfel au raspuns mai favorabil sarcinilor audio-vizuale in comparatie cu copilasii care nu au primit masaj.

Studiile de neurostiinta infantila arata “ca existao relatie intre atingerea pielii si inteligenta” spune doctorul Koch. O stimulare frecventa tactila pe care bebelusul o primeste in primele luni de viata pana la un an, poate afecta dezvoltarea creierului, in sensul bun al cuvantului. Se realizeaza conexiuni cerebrale mult mai usor ceea ce in timp duce la dezvoltare mentala sanatoasa a viitorului adult.

Exista un alt studiu realizat pe alta categorie de varsta, la prescolari. Cand prescolarii au fost testati dupa masaj au obtinut rezultate mai bune. Ca si o concluzie, masajul, indiferent de varsta, de la nou-nascuti, la prescolari, scolari, la adulti si persoane la a doua tinerete, are efecte pozitive fizice si psihice.

Pentru programari la masaj in Timisoara, sunati la numarul 0724474501.

Filtre

Tip: Oferte