Importanta amortizoarelor auto

Detalii

Telefon
0256218686
Categorie
Anunturi servicii auto / moto
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
371

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ce sunt amortizoarele?

Amortizoarele sunt o componentă foarte importantă a sistemului de suspensie al mașinii, acestea absorb socul rezultat din denivelările și gropile aflate pe carosabil. Acestea, ca oricare alta piese a autoturismului e o piesa care în timp se uzează și trebuie schimbata pentru menținerea autoturismului în parametrii normali și în același timp menținerea fiabilității și manevrabilitatea acestuia. Amortizoarele reprezinta si o componentă importanta in ceea ce tine de siguranța deoarece un set de amortizoare uzat poate rezulta într-o aderență scăzută și disconfort în timpul călătoriei cu autoturismul și chiar și reducerea distanței de frânare.

Ce amortizoare ar trebui sa aleg?


Amortizoarele cu cel mai bun randament sunt acelea cu un singur tub iar după acestea sunt amortizoarele cu gaz. De asemenea alegerea unor amortizoare pe baza de ulei poate duce la un confort sporit în timpul călătoriei. Experții recomanda tot timpul achiziționarea de amortizoare de cea mai înaltă calitate de la magazine autorizate cu vânzarea acestora.

Cum îmi dau seama ca trebuie schimbate amortizoarele?

Primele semne prezente când amortizoarele ar trebui schimbate sunt: zgomote la denivelări, autoturismul tinde sa i-a virajele mai larg decât de obicei, autoturismul are tendința de a plutii, de asemenea uzura amortizoarelor poate duce că sistemul ABS să nu mai fie la fel de eficient. De asemenea pe lângă semnele enumerate mai sus, un semna ca amortizoarele necesita sa fie schimbate poate fi și o uzură mai rapidă a anvelopelor.

Durata de viata al unui amortizor

Conform experților din domeniul auto, durata medie de viață al unui amortizor este de 5 ani sau 80.000km. Aceasta durata de viata poate varia în funcție de mediul în care autoturismul rulează și starea carosabilului, în anumite condiții experții recomanda schimbarea chiar și la 20.000km. Amortizoarele trebuie schimbate tot timpul în perechi și nu individual.

Pentru siguranța dumneavoastră și menținerea fiabilității autoturismului dumneavoastră va recomandăm să efectuați schimbul de amortizoare la un service autorizat unde experții în acest domeniu vor putea sa aibă grija de autoturismul dumneavoastră