Freza de zapada

Freza de zapada

Detalii

Categorie
Anunturi vanzare alte autovehicule
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
1372

Voteaza & Distribuie

Descriere

Iarna, cand ninge din abundenta zile la rand, bucuria de a privi peisajul mirific este umbrita de neajunsurile pe care le creeaza depunerile de zapada pe trotuare si drumuri, de troienele care pun stapanire pe curti, inaltandu-se, uneori, pana la ferestre. Rezolvarea acestor probleme insa este la indemana oricui, fara a fi necesar un efort fizic deosebit sau un timp indelungat pentru a indeparta zapada de pe caile de acces sau din jurul gospodariei. Utilajele potrivite pentru acest lucru sunt freze de zapada.

Cele de dimensiuni mici pot fi utilizate in orice gospodarie, oricat de restrans ar fi spatiul pe care il ocupa curtea din jurul casei. Tocmai aceste dimensiuni ii permit dispozitivului sa patrunda in fiecare colt pentru un rezultat eficient si pentru a face trotuarele si aleile perfect practicabile, oricat de mult ar ninge.

Freza de zapada, electrica sau cu motor termic
Modelele acestui dispozitiv sunt diverse si se poate alege, in functie de preferinte si circumstante, o freza cu motor electric sau una cu motor termic. Pentru spatiile mici, o freza de zapada electrica va face fata mai usor cerintelor, deoarece este mai mica si poate fi utilizata intr-o maniera mai facila pe suprafete restranse, deoarece are o mobilitate mai buna datorita dimensiunilor ei. Este perfecta pentru o gospodarie, pentru a curata curtea sau aleile interioare ori trotuarul din fata portii.

Pentru spatii mai largi, o rentabilitate mai buna o au frezele care functioneaza pe baza de combustibil, pentru ca, fiind mai mari, au si un debit de dislocare si imprastiere a zapezii substantial.

Componentele specifice pentru freza de zapada
Dispozitivul este alcatuit din freza de zapada propriu-zisa care este acoperita de o aparatoare metalica, patru manete - pentru ambreiaj, activarea frezei, reglarea gurii de descarcare si pentru reglarea deflectorului. De asemeni, mai are in componenta sa gura de descarcare, robinetul pentru combustibil, butonul de amorsare si acceleratia.

Motorul este unul de putere redusa in general, dar diferita in functie de modelul frezei. Asamblarea se face conform manualului de utilizare pentru fiecare model in parte. Mai intai se ataseaza panoul de control, apoi se controleaza treptele de viteza, se regleaza gura de descarcare, deflectorul, manetele si patinele.

Masuri de eliminarea riscului de accidente, la freza de zapada
Desi este relativ simplu de manevrat o astfel de unealta, ea poate fi deosebit de periculoasa daca nu sunt luate toate masurile de protectie asa cum sunt ele explicate in manual. De aceea, inainte de a porni freza de zapada de pe www.agromoto.ro, se inspecteaza zona in care aceasta va actiona pentru a indeparta eventualele obiecte contondente care ar putea fi ascunse in zapada, deoarece acestea pot fi aruncate de catre dispozitiv odata cu zapada si exista riscul de a lovi persoanele sau animalele care se afla intamplator in raza ei de actiune.

Alimentarea cu combustibil se face intotdeauna cu motorul oprit, intr-o zona cu o buna ventilatie, dupa ce motorul s-a racit, apoi capacul rezervorului se verifica pentru a fi perfect inchis. Benzina trebuie sa fie de calitate, fara impuritati, iar uleiul trebuie sa respecte parametrii indicati de producatorul frezei de zapada.