Efectele fainei integrale in alimentatie

Efectele fainei integrale in alimentatie

Detalii

Telefon
0771331331
Social links
Pret
12 LEI
Categorie
Produse drogherie
Modificat
acum 3 luni si 1 saptamana
Vizualizari
437

Voteaza & Distribuie

Descriere

Făina integrală este obținută în urma măcinării întregului bob de grâu. În acest proces de producție, făina integrală își păstrează intacte substanțele nutritive, provenite din cele trei componente ale boabei de grâu. Germenele (miezul) conține proteine, minerale, grăsimi nesaturate și vitamine din complexul B și vitamina E. El este înconjurat de endosperm, care conține în cea mai mare parte câteva proteine și amidon. Tărâța este exteriorul dur, fibros, care protejează sămânța, și are un conținut ridicat de fibre și acizi esențiali grași.

Printre principalele beneficii ale consumului de făină integrală se mai numără:

•diminuarea colesterolului datorită numărului mare de fibre
•întărirea imunității prin conținutul de minerale și vitamine din germenele de grâu
•este o sursă importantă de antioxidanți
•accelerează tranzitul intestinal datorită conținutului de fibre
•conține un antioxidant puternic, vitamina E, care protejează substanțele care conțin grăsimi, precum membranele celulare, celulele cerebrale de daunele provocate.

Făina integrală conține de 7 ori mai multe fibre decât făina albă. Acestea asigură conferă o stare de sațietate și asigură funcționarea optimă a digestiei.

Tranziția în cazul pâinii și al produselor de panificație este mult mai ușor de făcut către făina integrală, în schimb în cazul prăjiturilor și al torturilor se poate să fie mai grea această trecere. Pentru rezultatele dorite și aluaturi pufoase care cresc, se recomandă un amestec de făină integrală cu făină albă.

Făina proaspătă măcinată are un gust plăcut dulce de cereale măcinate şi o aromă neutrală. Ea scârţîie atunci când o strângeţi între degetele, dar nu lăsa nici o urmă. Făina necalitativă, îmbunătăţită de producător, miroase a mucegai și este amară, provoacă o uşoară senzaţie de arsură pe limbă când o gustați. Înlocuiţi făina rafinată cu făina de grâu integrală deoarece, aceasta conţine mai multe substanţe nutritive decât cea obișnuită.