Drone cu GPS - tot ce trebuie sa stii despre ele

Drone cu GPS - tot ce trebuie sa stii despre ele

Detalii

Categorie
Romania
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Vizualizari
468

Voteaza & Distribuie

Descriere

In acest articol vom vorbi despre dronele cu GPS si avantajele pe care acest nou tip de monitorizare si masurare le aduc utilizatorilor.

Dronelesunt foarte folositoare pentru toti utilizatorii de GPS-uri. Monitorizarea aeriana ofera o imagine de ansamblu a intregului teren si ajuta utilizatorii sa descopere rapid eventualele probleme aparute. Dronele cu sunt de doua feluri: dronele cu aripi fixe si dronele cu multirotor. Dronele cu aripi fixe sunt utilizate pentru terenurile mari si pot fi programate sa zboare pe o anumita suprafata, inainte ca aceasta sa fie lansata. Dronele cu aripi fixe sunt utilizate in monitorizarea terenurilor agricole, inspectii in domeniul constructiei si arheologiei si in cartografierea biomaselor. Dronele cu aripi fixe pot fi programate inainte de lansare cu ce traseu sa urmeze, la ce altitudine si la ce interval sa fotografieze terenul.
Dronele cu multirotor pot transmite in direct imaginile dintr-un punct fix. Acestea sunt folosite pentru monitorizarea cladirilor, instalatiilor, a drumurilor si a faunei. Dronele ajuta la detectarea rapida a bolilor plantelor, animalelor care provoaca pagube agricultorilor, a pierderilor de gaze care pot fi dezastruase si a atacurilor de insecte. Cu ajutorul dronelor, utilizatorul poate detecta in cateva minute problema si o poate rezolva rapid.Dronele cu multirotor sunt proiectate pentru a folosi o camera video, foto,cu infrarosu sau scanere.Acestea pot fi programate sa urmeze un anumit traseu, sau pot transmite live. De aceea dronele cu multirotor sunt folosite si in cinematografie sau in transmisiuni live HD.
In domeniul dronelor cu GPS, cele mai inovatoare sunt cele produse de CHC. Oferind un pret mic si tehnologie de ultima generatie, CHC a lansat pe piata dronele cu GPS RTK. Dronele cu GPS RTK sunt singurele drone in domeniu care pot acoperi suprafete mari, pot observa bolile plantelor, animalele care provoaca pagube agricultorilor, a pierderile de gaze care pot fi dezastruase si a atacurile de insecte si monitorizaterenurilor agricole, culturile silvice, pot inspecta in constructiile si santierelearheologice si pot cartografia biomasele. O singura drona cu GPS RTK poate acoperi toate nevoile utilizatorului.Dronele cu GPS RTK ajuta utilizatorul sa asambleze imaginile realizate in teren intr-o imagine de inalta rezolutiei a suprafetei monitorizate
Dronele cu GPS RTK vin cu o tehnologie de pozitionare ce transmite in timp real si ii ajuta pe utilizatori sa transfere rapid informatiile de pe teren spre analiza si astfel sa inceapa rapid urmatoarea actiune necesara. Dronele cu GPS RTK sunt folosite la un nivel foarte inalt, chiar si pentru terenurile mai mici de 100 de hectare. GPS-ul RTK poate fi folosit atat pentru marile terenuri cat si pentru cele mici de sub 100 de hectare si imbunatateste considerabil randamentul exploatarii agricole, fata de celelalte gps-uri aparute pe piata. Dronele cu GPS RTK ofera un grad ridicat de precizie si confort, usurand munca utilizatorului. Pretul dronelor cu GPS RTK este unul competitiv, care nu se compara cu alte investitii in domeniul GPS-urilor si ofera rapiditate in utilizare, deci un randament mai bun.
Investitia intr-o drona cu GPS RTK va fi recuperata rapid, atat datorita costului mic cat si datorita randamentului pe care acest tip de drona il ofera.

De asemenea, dronele cu GPS RTK ajuta la minimalizarea pierderilor si la reducerea riscurilor, fiind folositoare in depistarea rapida a problemelor aparute.