Cum se intretine o cutie de viteza automata?

Detalii

Telefon
0256218686
Categorie
Anunturi servicii auto / moto
Modificat
acum 1 an si 6 zile
Vizualizari
422

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cum trebuie întreținută o cutie de viteze automata?

În ziua de azi, tot mai multe autoturisme au cutie de viteza cu transmisie automată, iar acestea necesita o întreținere mult mai atentă decât cele cu transmisie manuala.

Frâna de mână înainte de parking

În momentul în care ați parcat mașina și ați pus cutia de viteze în modul Parking, aceasta se va mai mișca foarte puțin. În momentul în care acționăm modul Parking înainte frânei de mână adăugăm uzură suplimentară pe transmisia de viteze. Va recomandăm să acționați frâna de mână prima data iar apoi sa puneți cutia în modul P, pentru a evita uzura suplimentară a cutiei de viteza.

Efectuați schimbul de ulei la timp

La fel ca și în cazul schimbului de ulei la motor, nu încercați să folosiți mai mult decât trebuie uleiul în cutia de viteza. Trebuie consultat manualul autoturismului pentru a descoperii la ce interval trebuie schimbat uleiul din cutia de viteze, unii producători recomanda la 60.000 km alții la 90.000 km. În principiu, când vor apărea probleme la uleiul din cutia de viteze, aceste probleme vor fi resimțite. Mașina începe să bruscheze sau cutia începe sa agate.

Va recomandăm să efectuați schimbul de ulei în cutia de viteze automata la un service autorizat întrucât aceasta operațiune nu este deloc una simpla și veți beneficia de garanție.