Chiroterapia - doctorul George Goodheart pionerul chiroterapiei

Chiroterapia - doctorul George Goodheart pionerul chiroterapiei

Detalii

Telefon
0724474501
Categorie
Tratamente / Operatii
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
353

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiroterapia, chiropraxia, chiropractica sau osteopatia, sunt termeni care definesc aceeasi terapie ca: un gen de masaj prin intermediul caruia vertebrele sunt repuse in pozitia anatomica normala. Cuvantul chiroterapia isi are originea din cuvantul grec “kenesis” care inseamna miscare. Initial chiroterapia s-a ocupat cu studiul mecanicii miscarilor corpului uman.

Testarea muschilor in chiroterapie a fost dezvoltata pentru prima data de cadrele medicale. A fost folosita de catre kinetoterapeuti si doctori pentru a testa gradul de miscare, tonus muscular si putere a pacientilor, in special in cazuri de rani usoare sau lovituri serioase.

Cel care a pus bazele chiropracticii a fost doctorul George Goodheart. La inceputul carierei sale, in 1964 a descoperit relatia dintre functionarea muschilor si sanatate. Prin aceasta descoperire el a dezvoltat o metoda unica de testare musculara. Dr. Goodheart si-a dat seama prima data ca exista o corelatie intre a gasi un muschi slabit si palparea musculara, folosind chiropractica muschiul afectat devine mai puternic. Cu alte cuvinte corpul uman este folosit ca instrument de diagnosticare, muchiul afectat ”ne spune” care este problema.

De atunci el a fost vazut ca un vizionar, pentru ca tehnica descoperita de el poate fi folosita cu succes si in alte domenii medicale: biomedicina, osteopatie, acupunctura, stomatologie, alimentatie, biochimie pentru a creste sanatatea si starea de bine a pacientilor. Doctorul Goodheart avea o modalitate unica de “a privi” la problema pacientului si a intreba: “Why is that?”. Ca o mica paranteza, exista mai multe feluri de a traduce aceasta intrebare, in functie de iscusinta si inspiratia traducatorului: “De ce s-a intamplat aceasta?” sau “De ce este aceasta?”.

Ideea este ca aceasta intrebare i-a permis doctorului sa comaseze diferite examinari si proceduri de tratament intr-o metoda unica de examinare si tratament. Dr. Goodheart a scris numeroase carti despre chiroterapia aplicata pe cazuistica si a tinut cursuri pe aceeasi tema. In 1980 el a facut parte din echipa medicala americana la Jocurile Olimpice. In 2001 doctorul Goodheart a fost plasat in Top 100 Inovatori in Medicina Altenativa a secolului al XXI - lea.

Pentru mai multe detalii sunati la numarul afisat: 0724474501

Filtre

Tip: Tratamente