Utilaje moderne pentru orice proiect de construcții

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguribetoniera, Constructii, generatoare electrice
Ultima actualizareMarti 10 mai 2022
Vizualizari500

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fiecare proiect de construcții implică în cea mai mare parte un arsenal complet de unelte, scule și utilaje pentru cele mai bune rezultate. De asemenea, în prezent, economisirea timpului și simplificarea metodelor de construcție sunt elemente importante pentru fiecare echipă care se ocupă de lucrări de orice dimensiuni.

Iată câteva dintre utilajele moderne de care ai nevoie pentru proiectele de renovări, construcții sau amenajări ale spațiului din jurul casei:

Betoniere

Betonierele sunt mașinării folosite pentru amestecarea cimentului și a elementelor de agregare, din care rezultă betonul. Pentru ca acesta să aibă o textură omogenă și să fie de cea mai bună calitate este necesar să urmărești rețeta potrivită pentru suprafața de care ai nevoie, dar și să folosești o betonieră modernă. Alege din gama de modele de betoniere cu motor monofazat un produs care îți oferă siguranță, rezistență și care poate fi folosit chiar și pentru proiectele rezidențiale și DIY.

Generatoare de curent

Generatoarele de curent îți permit, atât pe șantier, cât și în apropierea locuinței, să conectezi diverse scule de care ai nevoie pentru a finaliza proiectele. De asemenea, acesta funcționează și ca sursă de energie pentru iluminarea spațiului și pentru nevoile de zi cu zi ale echipei care muncește în zonă. În principiu, un generator este esențial pentru a facilita munca și eforturile depuse, nu doar în spațiile în care nu există încă o sursă de energie constantă. Este recomandat să alegi un generator de curent cu sursă stabilă și în funcție de numărul de scule pe care ai nevoie să le conectezi la acesta.

Mașini de tăiat

Proiectul de construcții sau cel de renovare implică adesea înlocuirea sau aplicarea materialelor pentru finisaje. Deoarece plăcile din ceramică, piatră, sau parchetul necesită modificări în funcție de dimensiunile spațiului, mașinile de tăiat fac întregul proces mai ușor și rapid de asemenea. Ai la dispoziție mașini electrice de tăiat cărămidă, mașini manuale de tăiat plăci de gresie și faianță, dar și circulare pentru lemn. Dacă te ocupi adesea de astfel de proiecte sau ai o echipă specializată pe lucrări de renovare, chiar și mașinile de tăiat manuale te vor ajuta să fii mereu eficient și pregătit pentru orice situație.

Mașină de tencuit

Aplicarea tencuielii și a mortarului nu mai este o treabă complicată odată ce poți folosi o mașină de tencuit. Munca manuală în acest context implică o durată de timp prea lungă, dar și diverse pericole la care sunt expuși muncitorii. Mașina de tencuit are ca scop principal turnarea pereților, dar poate fi folosită și pentru a aplica vopsea, a umple golurile din pereți sau pentru turnarea șapei.

În funcție de randament, trebuie să știi că mașinile de tencuit se împart în categorii bazate pe suprafața pe care o poți acoperi pe oră. Cele de uz casnic au o putere de 30 mp/oră și sunt folosite pentru lucrările de reparații, iar o mașină de tencuit profesională are un randament de 80-100 mp/oră.

Alege utilajele de care ai nevoie, ținând cont de anvergura proiectului pe care îl demarezi. Chiar dacă te ocupi de renovări pentru tine și prieteni, asigură-te că ai la îndemână materiale, scule și mașinării care îți permit să fii cât mai eficient.

Sursa foto: unsplash.com