Un frigider sau o combina frigorifica?

Detalii

CategoriiShoping
Tagurielectrocasnice, frigider
Ultima actualizareMarti 5 septembrie 2017
Vizualizari1054

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cum multi confunda tipologia aparatelor de racit, precum frigiderele si combinele frigorifice, ar fi bine sa existe ceva clarificari. In functie de ce alegi vei avea parte de eficienta la clasa de consum, insa si in ceea ce priveste spatiul ocupat – cand ai o casa, respectiv un apartament mai restrains, spatiul trebuie exploatat inteligent. Ce vei dori sa alegi intre un frigider si o combina frigorifica Samsung spre exemplu tine de specificatiile fiecaruia in parte. Iata si cateva lamuriri:

  • O combina frigorifica inseamna si o capacitate mai mare de stocare. La frigidere maximum posibil este in jur de 400 de litri. Tot ce trece de aceasta capacitate inseamna o combina frigorifica, pe care de altfel o alegi daca e cazul, din spirit practic. O familie numeroasa ar putea fi raspunsul sau in orice caz un flux mare de oameni – poate fi o unitate de cazare.
  • Compartimentarea este si ea importanta, pentru ca scopul este tocmai acela de a avea spatiu suficient si bine dozat pentru toate alimentele. O combina frigorifica ofera si mai mult spatiu la partea de congelator, asa ca daca esti genul care prefera alimentele conservate in congelator s-ar putea sa iti doresti sa tii cont de acest aspect.
  • Unu sau doua compresoare. O alta diferenta pe care o poti face intre cele doua aparate poate sa tina de compresoare. Daca dispun de doua, asta ajuta la o racire individuala pentru partea de frigider fata de cea de la congelator, permitand sa se regleze temperaturile folosite.
  • Ambele pot fi incorporate, daca asta este o nevoie pentru tine. Pentru partea estetica sa spunem, ambele variante te pot avantaja pentru ca sunt si din inox, de culoare gri, elegante si impunatoare, indiferent daca este vorba de o combina sau de un frigider.

Aparte de astfel de diferente si asemanari, in mare parte o combina frigorifica cat si un frigider dispun la baza de aceleasi tehnologii. Spre exemplu pot include tehnologia de tip no frost, cea care iti asigura o racire optima fara sa inghete si cu nevoie de a scoate din priza si a indeparta gheata, de a dezgheta frigiderul/congelatorul. De asemenea, clasa de eficienta poate fi la ambele variata si avantajoasa, precum si altfel de detalii ce tin de consum sau de modul de functionare a celor doua.

Nu ar fi inteligent sa te raportezi numai la pretul celor doua cand faci alegerea. Cu cat volumul este mai mare si nevoia de racire este pe masura, desigur ca o comparatie de pret intre o combina si un frigider nu se poate face pentru ca nu ar fi just. Singura relevanta la pret trebuie sa se raporteze la fiecare clasa in parte. Asadar, ca o scurta concluzie, diferenta pe care o poti face intre cele doua se refera in mare parte de capacitate, la cat de multe alimente pui in ele, atat la partea de frigider cat si la partea de congelator. Tine cont ca o combina frigorifica implica si dimensiuni ceva mai mari, deci si spatiul trebuie sa iti permita o astfel de alegere.

https://demax.ro