TOP 5 lucruri care îți vor asigura succesul unui grătar

Detalii

CategoriiAlimentatie, Divertisment
Tagurimancare
Ultima actualizareSambata 17 iunie 2023
Vizualizari446

Voteaza & Distribuie

Descriere

Grătarul este una dintre cele mai dorite activități, mai ales pe timpul verii, atunci când este timpul potrivit pentru a petrece alături de prietenii tăi, în aer liber, bucurându-te de soare și de căldură. Însă, succesul unui grătar reușit nu ține doar de preparare cărnii, ci trebuie să ai în vedere și câteva alte aspecte cheie: de la alegerea ingredientelor până la atmosferă, totul contează.

Iată cele mai importante 5 lucruri de care să ții cont în vederea unui grătar reușit:

1. Alege alimente proaspete și de calitate

Indiferent că vorbim de grătar sau de prepararea hranei acasă, alimentele pe care le alegi trebuie să fie cât mai proaspete și de o calitate bună. Atunci când îți dorești să cumperi carne pentru a o prepara pe grătar, aceasta ar fi de preferat să aibă un aspect suculent. Mai mult, imediat după ce ai terminat cumpărăturile asigură-te că le depozitezi cât mai bine până la momentul în care le vei găti.

2. Condimentarea preparatelor

Secretul pentru un grătar gustos stă în modul în care marinezi carnea și în condimentele pe care le folosești. Așa că, înainte cu jumate de zi de a prepara carnea, scoate-o din frigider, feliaz-o corespunzător și adaugă condimente precum sare, piper, amestec de ierburi aromatice, puțin ulei și chiar puțină bere ca să o faci mai fragedă. După ce ai realizat această etapă, pune carnea în caserole și depozitează-le la rece până când vei aprinde focul pentru grătar.

3. Controlul temperaturii

Nu uita să așezi pe grătar alimentele în funcție de temperatura necesară de gătire: alimentele ce se fac mai greu vor fi puse primele pe grătar, cum ar fi carnea, iar mai apoi vei continua cu cele ce se prepare mult mai ușor - legumele. Fii mereu atent la flăcări, tocmai pentru că nu îți dorești să arzi alimentele.

4. Atmosfera

Un grătar presupune o anumită atmosferă, ceva mai festivă și, bineînțeles, socializare cu cei dragi. Așa că, asigură-te că invitații tăi au parte de un mediu plăcut, unde să poată sta și să se relaxeze, cu muzică pusă pe fundal, la o boxă portabilă de pe Altex.ro, iar dacă ai posibilitatea amenajează zona de mobilier de grădină cu niște pernuțe, pături, dar și cu niște ghirlande luminoase, care îți vor oferi o atmosferă cât se poate de cozy la lăsarea serii.

5. Asigură-te că băuturile sunt puse la rece

Nu alt aspect important al unei adunări cu prietenii la grătar este asigurarea băuturilor. Acestea trebuie să fie cât mai diverse și pe placul oamenilor pe care i-ai invitat și trebuie să fie mereu puse la rece sau să ai gheață în congelator.

Așadar, asigură-te că ai toate aceste aspecte în vedere și bucură-te de momentele pline de savoare și bucurie în jurul grătarului. Bucătăria în aer liber oferă oportunitatea de a crea amintiri de neuitat alături de cei dragi și de a împărtăși momente pline de savoare și veselie.

Sursa foto: pexels.com