Serotonina natuala

Detalii

CategoriiStiri sanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3058

Voteaza & Distribuie

Descriere

Specialistii au ajuns la concluzia ca miscarea regulata are acelasi efect asupra starii noastre emotionale ca o pastila de Prozac.



Pentru ca nu suntem adeptii pastilelor, iti prezentam niste metode 100% naturale pentru a elibera serotonina.



Nu abuza de caile cele mai simple – o ciocolata, o napolitana sau orice carbohidrat iti vor schimba starea emotionala si vor elibera serotonina. Insa numai pe moment, pentru ca dupa ce ai terminat de mancat, revii la starea depresiva de dinainte. Si cum iti doresti o schimbare totala si de durata, nu, dulciurile nu sunt o optiune pe care sa te poti baza.



Insa carbohidratii sunt importanti pentru eliberarea serotoninei, asa ca uite cum ii poti folosi inteligent: consuma un amestec mai mic de carbohidrati si alimente bogate in proteine, cum ar fi nucile, orezul brun, curcan, peste, pui, branza, nuci, oua.



Incredibil, dar cateodata grasimea e buna – exista anumiti acizi grasi esentiali care nu au voie sa lipseasca din alimentatia ta. Acestia se regasesc in peste (somon, macrou, ton), oua, branza, nuci, uileiurivegetale (avocado, masline, migdale) si seminte.



Acizii grasi esentiali sunt foarte importanti pentru sanatatea creierului si instalarea bunei dispozitii. Daca nu stiai, e foarte recomandat sa faci, macar uneori, cate o cura de ulei de peste. Gasesti o gama larga de suplimente in farmacii.



Miscarea te face fericita – pentru ca, desigur, elibereaza serotonina si dopamina. Lasand la o parte faptul ca prin sport slabesti sau preintampini un posibil atac de cord ce poate aparea la un anumit moment dat din viata, gandeste-te cat te poti inveseli dupa o tura prin parc sau dupa o plimbare cu rolele sau bicicleta.



Dormi bine si destul – este unul din cazurile in care si cantitatea si calitatea conteaza. O dispozitie proasta se poate trata cu un pui de somn la momentul potrivit. Daca te trezesti de dimineata, culca-te cand ajungi acasa. Doar o ora. Te vei simti mult mai bine.