„PRACTICaTA”

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriHarghita
Ultima actualizareJoi 2 septembrie 2021
Vizualizari418

Voteaza & Distribuie

Descriere

Instituţia Prefectului Judeţul Harghita în parteneriat cu Asociația Young Europe Society încheie la data de 31.08.2021 stagiile de practică pentru elevi şi absolvenţi de liceu ce s-au desfăşurat timp de două luni, iulie, respectiv august în 14 instituţii publice din Miercurea Ciuc: Instituția Prefectului Judeţul Harghita, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Harghita, Oficiul Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice Harghita, Agenţia pentru Protecţia Mediului Harghita, Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centru Judeţean Harghita, Direcţia de Sănătate Publică Harghita, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Harghita, Crucea Roşie filiala Harghita, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Harghita.

Stagiile de practică s-au derulat ca parte a proiectului „PRACTICaTA”, au avut ca scop crearea unei sinergii între sectorul public şi sectorul neguvernamental în vederea facilitării accesului tinerilor la stagii de practică pentru a acumula experiență profesională. De asemenea, printre motivele care au stat la baza dezvoltării proiectului „PRACTICaTA” a fost acela de a inspira tinerilor dorinţa de a urma o carieră în domeniul administrației publice şi de a se întoarce în comunitatea locală după absolvirea studiilor superioare.

Cei 20 de tineri selectaţi au participat la câte două stagii de practică, în două instituţii diferite conform interesului manifestat. Aceştia, fiind sprijiniţi de coordonatori din instituţiile în care au desfăşurat stagiul de practică şi mentori din organizaţia non-profit au avut oportunitatea de a se familiariza cu modul de funcţionare a două instituţii publice din administraţia locală. Această experienţă le-a oferit tinerilor două perspective diferite cu privire la alegerea viitorului parcurs profesional. Pe termen lung, proiectul contribuie la creșterea personalului tânăr din instituțiile locale pentru a aduce o viziune proaspătă și o conduită de muncă bazată pe dezvoltarea de competențe cheie.