Panourile decorative de perete și alte tendințe noi în designul interior din 2023

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareJoi 25 mai 2023
Vizualizari256

Voteaza & Distribuie

Descriere

În 2023, modelele tridimensionale ale panourilor decorative de perete inspiră pe designerii de amenajări interioare. Aceste panouri sunt foarte frumoase și potrivite pentru stilul modern, contemporan și minimalist. Designerii adoră să creeze, să se joace cu lumina, culoarea, materialele, textura și de aceea astfel de panouri le stârnesc imaginația. Ele sunt ideale pentru a compune noi stiluri de interior la apartamente, vile, case și a crea efectiv spații mai interesante.

În 2023, designerii de interior și arhitecții spun că vor folosi elemente de decor mult mai interesante și culori mai îndrăznețe comparativ cu alți ani. Ei își doresc ca interioarele să fie mai frumoase, mai extravagante, iar minimalismul și stilul casual șic să nu lipsească. Având în vedere vremurile pe care le trăim - destul de agitate și într-o schimbare rapidă - este de așteptat ca designul de interior să reflecte acest dinamism, spun designerii. Prin urmare, tendințele din acest an includ lucruri foarte interesante, cum ar fi:

  • Modele îndrăznețe și chiar ciudate, care oferă spațiului un plus de personalitate
  • Folosirea de materiale deosebite, naturale, cu texturi interesante, bogate, care fac interioarele tangibile și realizează o atmosferă ce evocă emoții plăcute celor din cameră
  • Tapet de perete cu imprimeuri impresionante, cu motive florale, pline de culori intense, care să fie în centrul atenției
  • Folosirea de imprimeuri unice și chenare de tapet asimetrice pentru a crea o senzație asimetrică uriașă
  • Pereții vor avea tencuiala din cărămizi și var, sau panouri tridimensionale din diferite materiale
  • Redecorarea bucătăriilor se face mai ales în culori neutre intense
  • Reamenajarea camerelor se realizează cu mobilier în stil scandinav și cu decorațiuni în culori liniștitoare și confortabile
  • Nuanțe de culori deosebite, combinații de tonuri la comandă sunt ideale pentru spații rezidențiale și comerciale
  • Nuanțele și tonurile mai închise la pereți se aleg special pentru a oferi profunzime spațiului de locuit
  • Mobilierul curbat apare și în hoteluri și spații comerciale
  • Un mare impact îl au articolele mici, de lux, care sunt lucrate manual și de foarte bună calitate
  • Anumite camere din locuințe devin polivalente, sunt folosite pentru diferite activități (pentru a asculta muzică, a face mișcare, fitness și ca birou acasă)
  • Pentru baie se folosește piatra naturală, texturală, care te duce cu gândul la natură și este atemporală.

Dacă vrei să ai un decor original pe orice perete al casei, atunci poți folosi panouri 3D care sunt foarte populare și la modă în acest an. Astfel de elemente decorative sunt realizate din materiale diferite, precum: lemn, ipsos, MDF, PVC, beton, spumă poliuretanică și altele. Ele pot avea dimensiuni variate, texturi și culori diferite. Pot fi pătrate, hexagonale, dreptunghiulare, în formă de romb și pot fi vopsite în orice culoare cu vopsea.

În 2023 se dorește reducerea materialelor plastice și a deșeurilor, reciclarea și reutilizarea mobilierului.
Designerii doresc să utilizeze materiale naturale, în dorința de a căuta confortul și bunăstarea. Ei promovează materialele organice și piesele în culori calme, obiectele semnificative și utilizarea cât mai flexibilă a spațiilor de locuit. Una dintre cele mai liniștitoare nuanțe din acest an este verdele salvie. Această nuanță se potrivește în stilul de design contemporan, spun experții. Se poate combina cu tonuri de gri, alb, maro, negru, lemn natural.

Pentru acest an sunt la modă și lambriurile din lemn, panourile de perete tip piele, vopseaua cu argilă, țesăturile de in, care conferă texturi subtile și deosebite interioarelor. Sunt la modă tonurile neutre deschise, maro pământiu, notele de verde salvie, verde mentă, tonuri de scorțișoară, nucșoară, ardei roșu și teracotă.

Designerii spun că la case se pot folosi uși care alunecă în spațiul din interiorul peretelui și care economisesc spațiu. Aceste uși glisante sunt complet ascunse vederii și fac interiorul casei să fie mai deschis. Ele sunt recomandate la case în care nu există mult spațiu și care au camere adiacente bine conectate.

Pentru anul 2023 este recomandat și contrastul dintre rustic și modern, mai ales pentru spațiile comerciale. Acesta se poate aplica și la case care au camere mici și tavan înalt, la vile cu aspect rustic, la clădiri în care se păstrează detaliile istorice. Și băile pot fi actualizate cu un amestec de stil industrial și vintage, care este de asemenea în trend.