Neglijarea partenerului în relațiile intime - cu ce ne ajută terapia de cuplu?

Detalii

CategoriiSocial
Tagurirelatie de cuplu, terapie de cuplu
Ultima actualizareJoi 5 decembrie 2019
Vizualizari843

Voteaza & Distribuie

Descriere

Este adevărat că majoritatea relațiilor încep ca în filme, pasiunea se resimte și se transmite zilnic între parteneri. Dacă totul este perfect, atunci de ce statistic vorbind sunt declarate atât de multe divorțuri? Specialiștii psihologi afirmă că despărțirile nu au loc într-un moment precis, decât rareori. Frustrările, senzația continuă de nervozitate și criticile se instalează în timp.

Divorțul și despărțirea este un punct decisiv, dar pentru cei interesați să reconstruiască valorile pentru care s-au acceptat de la bun început, pe https://www.psihart.ro există numeroase modalități pentru a lega acel nod de la început prin tehnicile incluse în şedintele de terapie pentru cuplu.

Care sunt semnele neglijenței în relația de cuplu?

Lipsa afecțiunii este rezultatul neglijenței repetate și a lucrurilor care nu sunt discutate și rezolvate, a neîncrederii. Când vine vorba despre căsnicii și despre relații de lungă durată, scânteia de la început pălește, interacțiunea dintre parteneri devine mai calmă, dar acest lucru nu ar trebui să stea în calea înțelegerii, a respectului reciproc și a acordării atenției unul celuilalt. In plus, de la o relaţie de rutină şi până la neglijenţa în cuplu este doar un pas.

Atunci cand unul dintre parteneri realizează că depune eforturi considerabile pentru a repara relația, iar acestea „sunt răsplătite” cu indiferență constantă, atunci oboseala și nervii consumați își spun cuvântul și orice discuție poate escalada într-o adevărată ceartă. Un conflict în care se aduc în discuție evenimente mult exagerate și cuvinte ce nu se mai pot retrage. În aceste cazuri este nevoie de un mediator, un ghid al celor două suflete care au fost cândva de nedespărțit. Pe https://www.psihart.ro/ se regăsesc servicii profesionale de remediere ale conflictelor din cuplu sub forma sedințelor de terapie de cuplu.

Atunci când se instalează neglijența, semnele sunt clare: absența partenerului fizic și psihic, lipsa comunicării și eliminarea din priorități a atenției reciproce. Acești factori sunt adesea cauzele frecvente ale divorțurilor. Mai pe scurt, partenerul care se simte neglijat renunță să mai facă vreun efort, deoarece este ferm convins că lucrurile nu se vor schimba niciodată.

Îndeplinirea nevoilor reciproce

Specialiștii psihologi afirmă că un prim pas de a rezolva lipsa afecțiunii și a atenției în cuplu este acela de a conștientiza nevoile celuilalt și definirea clară a acestora. Astfel, există mai multe modalități de a recepta cerințele și necesitățile partenerului.

*Comunicarea trebuie să fie sinceră, reală și așteptările să fie realiste.
*Schimburi dese de afecțiune și atenție care să demonstreze respectul reciproc și admirația.
*O relație înseamnă noi, deci orice conflict ar trebui rezolvat în interiorul relației și nu alături de aliați.

Spre exemplu, familia, prietenii vor fi de acord cu orice ar spune partenerul supărat despre soț sau soție. Este cert că vor ține cu persoana pe care o cunosc cel mai bine insă, acest lucru nu este de dorit, deoarece este nevoie de o privire obiectivă și nu de subiectivism.

Uneori însă despărţirea este o variantă mai sănătoasă pentru parteneri, daca valorile s-au schimbat sau nu au fost conştientizate ca fiind extrem de diferite din timp. Uneori terapia cuplului implică separarea sănătoasă a partenerilor.

Un psiholog specializat în psihoterapie de cuplu, așa cum se regăsește la Centrul Psihologic PsihArt, este neutru din acest punct de vedere, iar recomandările vor fi echitabile pentru ambii parteneri. Neglijența este la fel de rea ca o despărțire în cuplu, așadar, cei interesați de o relație de căsnicie îmbunătățită sunt invitați să afle mai multe detalii despre locație și serviciile disponibile ale Centrului Psihologic menționat pe https://www.psihart.ro.