Megaliti

Detalii

CategoriiParcuri de distractii
TaguriConstructii celebre
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6161

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stonehenge, Marea Piramida din Giza, Piramida Soarelui, busturile din Insula Pastelui, piramidele din America Centrala, toate au ceva in comun: sunt structuri megalitice misterioase care ne lasa uimiti si azi. O structura megalit este creata dintr-o roca gigant. Poate fi un monument, o statuie sau doar un model ciudat alcatuit din roci uriase. Aceste structuri nu au fost gasite intr-o singura zona de pe Pamant. Ele sunt raspandite pe tot globul, fiecare civilizatie are o cate o arhitectura mai ciudata formata din roci gigant, cateodata cantarind mai mult de 1,000 de tone.

Stonehenge


Structuri megalitice au fost gasite la Salisbury pe campiile Angliei. Aceste pietre uriase, fiecare cantarind in jur de 40 de tone, se crede ca au fost carate din carierele aflate la mare departare.

Marea Piramida de la Giza din Egipt

Aceasta uriasa piramida isi merita cu adevarat numele. Contine peste 2 milioane de pietre, fiecare cantarind in jur de 2.5 tone fiecare.

Statuile Moai din Insula Pastelui

Insula polineziana este unul din cele mai izolate locuri de pe Pamant. Cum au fost aduse atunci aceste statui gigant aici? Fiecare piatra are sculptata cate o forma ciudata. Stim ca aceste statui sunt acolo de cel putin 3 secole, datorita rapoartelor europenilor, de la inceputul secolului XVIII-lea, care au descoperit insula.

Templul de la Baalbek, din Liban


Structura consta in 3 mari blocuri de piatra, cantarind in jur de 800-1,000 de tone fiecare. Aceste trei pietre gigant sunt cunoscute ca cea mai mare "cladire" din blocuri de piatra construita vreodata.

Pietrele de la Carnac

Colectia de megaliti, localizata in orasul Carnac din Britania, in Franta, consta intr-un numar mare de pietre. Se estimeaza un numar de 3,000 de megaliti, asezati intr-o linie perfecta. Nimeni nu este sigur cand au fost ridicati, cu toate ca se crede ca se afla acolo cel putin din anul 3,300 i.e.n. Ele par sa fie construite in timpul perioadei neolitice. Potrivit legendei, magicianul Merlin a transformat o legiune romana in aceste pietre.

Exista mai multe structuri megalitice in intreaga lume. Probabil ca nu vom sti niciodata cum sau cine le-a construit. Unii cred ca au fost pusi acolo de catre extraterestrii. Altii cred ca civilizatiile antice aveau o tehnologie mult mai avansata decat credem noi. Se poate ca atlantii, sau alta civilizatie disparuta, sa fi avut cunostiinte tehnologice sa construiasca aceste structuri? In realitate, explicatia este probabil mult mai simpla – stramosii nostri erau probabil mult mai inteligenti si capabil decat credem noi.