International Learning and Skills Council va invita sa invatati limbi straine

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriBucuresti, cursuri limbi straine
Ultima actualizareLuni 4 aprilie 2022
Vizualizari376

Voteaza & Distribuie

Descriere

Invatarea limbilor straine este o nevoie care a existat in lumea civilizata inca din cele mai vechi timpuri si, pana in prezent, acest lucru nu s-a schimbat. La baza scopului de a invata o alta limba, exista elementul cunoscut sub denumirea de “comunicare”. Pentru a comunica cu oameni din culturi diferite, oamenii au incercat sa le invete limbajul si si-au deschis disponibilitatea catre invatarea limbilor straine. Astazi, aceasta cultura continua si oamenii fac eforturi mari pentru a invata diferite limbi straine. Sa cautam raspunsul la intrebarea de ce ar trebui sa invatam impreuna o limba straina alaturi de International Learning and Skills Council!

Ce vom afla in acest articol despre motivele pentru care ar trebui sa invatam una sau mai mutle limbi straine? Vom afla, desigur, de ce ar trebui sa invatam o limba straina si ce ne ofera invatarea diferitelor limbi, cum acestea accelereaza progresul in domeniul profesional, de ce ne ofera dezvoltare culturala, de ce creste calitatea vietii, cum ne ofera ocazia de a intalni noi culturi, de ce ne ofera o formare intelectuala si ce rol joaca pentru creierul nostru.

De ce ar trebui sa invatam o limba straina si ce ne ofera invatarea diferitelor limbi?

Fiecare limba noua ofera oamenilor o parte din cultura pe care au invatat-o. Cu cat o persoana are mai multe cunostinte in limbile straine, cu atat s-ar putea sa se dezvolte mai mult. Limba straina invatata adauga virtuti precum intelegerea si invatarea diferitelor comunitati. Invatarea unei limbi diferite adauga multe avantaje in ceea ce priveste dezvoltarea profesionala, literara,
artistica si personala.

De ce ar trebui sa invatam o limba straina: accelereaza progresul in domeniul profesional

Invatarea unei alte limbi, mai ales pentru o folosi intr-un anumit domeniu profesional, inseamna si dezvoltarea profesiei. Este nevoie de invatarea limbilor straine pentru a intelege mai bine termenii profesionali si pentru a recunoaste conceptul aceleiasi profesii in diferite tari. Unele profesii ofera oamenilor mai multa recunoastere si oportunitati largi de angajare datorita limbilor straine. Din acest motiv, invatarea unei noi limbi straine creste intotdeauna oportunitatea de dezvoltare profesionala si aduce diferite lumi noi in perspectiva.

De ce ar trebui sa invatam o limba straina: ofera dezvoltare culturala!


A invata o alta limba straina inseamna a cunoaste noi oameni. Societatile care nu au relatii independente se pot cunoaste intre ele prin limbaje comune. Invatarea unei limbi noi aduce oamenilor toate cunostintele acelei limbi si culturi. Intelegerea culturilor este cel mai important element pentru a privi lumea diferit. Modul de a intelege culturile este prin invatarea limbilor straine. Nu este posibil sa cunosti indeaproape o cultura fara a cunoaste limba. Datorita unei limbi straine, ne putem familiariza cu cartile, istoria si tot felul de caracteristici ale acelei limbi fara a fi nevoie de traducere.

Creste calitatea vietii

Informatia ofera oamenilor standarde de viata de calitate mai inalta, idniferent de societatea din care facem parte. Cunoasterea ne poate deschide multe usi si ne poate face sa gandim diferit. Din acest motiv, oamenii care invata diferite limbi noi au o perspectiva diferita asupra vietii decat alti oameni. Oamenii care cunosc diferite limbi straine sunt intotdeauna cautati. Acesti oameni servesc drept punte catre dezvoltarea culturala a oamenilor. Cei care indeplinesc toate aceste conditii lucreaza in cele mai bune locuri si castiga salarii mai mari. Din acest motiv, calitatea vietii tuturor oamenilor care cunosc diferite limbi este mult mai ridicata.

Ofera ocazia de a cunoaste noi culturi

Fiecare persoana isi propune sa vorbeasca si sa imbunatateasca limba pe care o invata. Din acest motiv, oamenii isi propun intotdeauna sa comunice cu oameni din culturi diferite in timp ce invata o noua limba. Ofera oamenilor de toate culturile si nationalitatile diferite oportunitati de a-si largi orizonturile. Prin urmare, invatarea unei limbi straine permite oamenilor sa obtina o oportunitate de cunoastere in toate sensurile. Oamenii care interactioneaza cu culturi diferite, indiferent de propria lor zona culturala, intra in contact cu noi informatii importante.

Ofera o formare intelectuala desavarsita


Este poate unul dintre cele mai putin cunoscute raspunsuri la intrebarea de ce ar trebui sa invatam o limba straina. Majoritatea intelectualilor sunt de fapt oameni care vorbesc diferite limbi si cunosc indeaproape diferite comunitati. Acesti oameni ajung sa cunoasca diferite comunitati prin limba straina respectvia si sa-si imbunatateasca propria cultura. In fiecare perioada, caracteristicile si stilurile de viata ale diferitelor culturi au fost o chestiune de curiozitate. Oamenii care detin toate aceste informatii se numesc intelectuali. Astazi, oamenii care sunt constienti de formatiunile si natiunile din perioada contemporana constituie partea intelectuala a societatii. Oamenii intelectuali sunt intotdeauna diferiti de alte segmente ale societatii si ghideza oamenii. Oamenii intelectuali actioneaza ca o oglinda a unei noi culturi datorita unei limbi diferite.

Ne permite sa tinem creierul mereu antrenat


Creierul nostru reactioneaza diferit in fata diferitelor concepte si cuvinte si incepe sa functioneze mai mult. Incepem sa gandim ca un computer. In primul rand, incearca sa cunoasca si sa inteleaga un nou “program” diferit. Mai tarziu, adopta acel program si il plaseaza in memorie. Invatarea limbilor straine, pe de alta parte, da aceleasi efecte in creierul nostru. De fiecare data cand invatam un cuvant, creierul nostru face exercitii mentale. Toate aceste efecte, care asigura antrenamentul creierului, ne ajuta la intarirea memoriei si la cresterea capacitatii de invatare. Invatarea unei limbi straine are multe beneficii diferite. Fiecare nou element invatat adauga trasaturi diferite oamenilor si exista o vorba care nu trebuie uitata niciodata, care rezuma foarte bine importanta cunoasterii si a cunoasterii.

„Cunoasterea este cea mai mare putere”!