Idei de detoxifiere

Detalii

CategoriiStiri sanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4418

Voteaza & Distribuie

Descriere

Specialistii in nutritie ne avertizeaza asupra complicatiilor ce pot surveni in urma dietelor de detoxifiere datorita strictetii acestora. Insa poti aplica fara teama aceste idei de detoxifiere in regimul tau zilnic de nutritie! Astfel te vei bucura de efectele benefice ale detoxifierii fara ca sanatatea ta sa aiba de suferit.


apa - sursa de hidratare1. Bea multa apa


E indicat sa bei zilnic apa plata imbuteliata, e o sursa sigura de hidratare. Ai grija sa ai cu tine mereu o sticla de apa pentru ca hidratarea sa nu-ti lipseasca pe parcursul intregii zile.



Daca organismul tau retine apa usor, bea-o moderat, insa in zilele toride de vara e recomandat consumul a cel putin doi litri de apa pe zi.


mic-dejun-fructe2. Consuma fructe la micul dejun


Cei ce practica detoxifierea sustin ca fructele si mesele lichide sunt perfect pentru a slabi repede, fara riscul de ingrasare. Daca nu te impaci prea bine cu mesele lichide (supe si ciorbe), trebuie sa profiti de valoarea fructelor.



Inlocuieste micul dejun clasic cu cateva fructe (banane, pere, struguri, fructe de padure). Acestea iti asigura necesarul zilnic de vitamine, te vei detoxifia si dieta ta va fi una sanatoasa.


3. Alege un pranz usor


pranz usorE tentant sa mananci si supa si felul doi si desert! Dar cum raman cu kilogramele in plus cu care te vei alege? Renunta la dulciuri si opteaza pentru o salata bogata in vitamine si proteine.



Astfel controlezi numarul caloriilor si vei pierde din greutate. Pentru ca la cina sa nu intreci masura, salata de la pranz nu trebuie sa fie saracacioasa.


miscare4. Fa miscare zilnic


Adesea dietele de detoxifiere sunt legate de programul yoga. Chiar daca nu putem afirma prea multe de efectele detoxifierii, exercitiile fizice cu siguranta ne vor ajuta.



E recomandat sa faci miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi! Vei fi mai energica iar rezultatele iti vor surade.


zaharul_in_exces5. Renunta la cofeina si zahar


Gata cu abuzul, elimina bauturile energizante si cele carbogazoase. Organismul tau are nevoie de o pauza dupa ce ai consumat in exces aceste bauturi.



Vei fi incantata de locul unde indica acul cantarului si te vei convinge ca a meritat sa te lipsesti de Cola sau Pepsi, care contin atat de mult zahar.


6. Consuma sucuri din legume


suc_de_legumeTe-ai plictisit de legume in starea lor naturala? Nu mai stii cum sa le prepari? Incearca sa-ti pregatesti sucuri din legume proaspete.



Fie ca recurgi la mai multe legume pentru a obtine un mix mai savuros sau la o supa crema de legume pentru o mai mare satietate, legumele te vor ajuta sa te detoxifiezi si te poti lauda ca mananci sanatos.