Iată ce trebuie să știi dacă montezi un sistem de încălzire în pardoseală

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriincalzire in pardoseala
Ultima actualizareLuni 17 mai 2021
Vizualizari760

Voteaza & Distribuie

Descriere

În ultimii ani, popularitatea sistemelor de încălzire în pardoseală este pe un trend ascendent. Oameni care își renovează locuințele sau și le construiesc de la 0, dar și companii și instituții cu profile de activitate diverse iau în calcul montarea unor astfel de sisteme. Deși încălzirea în pardoseală este cunoscută de pe vremea romanilor, doar de curând a reintrat în atenție. Așadar, este firesc ca persoanele care vor să își instaleze un astfel de sistem să aibă multe întrebări legate de eficiență, întreținere, consum și potențialul de confort. Citește, în continuare, și află tot ce trebuie să știi pe acest subiect.

Unde se poate monta un sistem de încălzire în pardoseală

Sistemele de încălzire în pardoseală sunt, de obicei, adaptabile, așa cum sunt cele de la Bjorn Heizung. Există mai multe tipuri de utilizare a sistemului de încălzire în pardoseală Bjorn Heizung, în funcție de tipul de clădire și de activitatea desfășurată în aceasta. În locuințe, încălzirea în pardoseală se folosește pentru confort, în timp ce, pentru clădirile industriale, se urmărește încălzirea rapidă și rezistența la tasare. În clădirile de birouri, utilizarea încălzirii în pardoseală are ca scop economii substanţiale și o ambianță plăcută pentru angajați, iar în instituții sau sau clădiri monument istoric, se axează pe abordări minim invazive, care să nu afecteze structura originală, să nu indisponibilzeze pentru perioade lungi de timp clădirea, eficiență termică și costuri..

Câte tipuri de sisteme de încălzire în pardoseală există


Există două tipuri de sisteme de încălzire în pardoseală:

  • electric;
  • cu agent termic.

Sistemul electric funcționează pe baza unei rețele de cabluri care produc căldură ca urmare a alimentării cu energie electrică. Încălzirea cu agent termic se bazează pe circulația unui agent termic (de obicei, apă caldă) printr-un sistem de țevi. Sistemul electric are o instalare mai ușoară, dar în ceea ce privește utilizarea, aceasta se dovedește mai costisitoare decât a celui termic.

Beneficii ale încălzirii în pardoseală

Confort sporit

Sistemele de încălzire în pardoseală distribuie căldura uniform, pe toată suprafața podelei, ceea ce înseamnă o temperatură plăcută la toate nivelurile de înălțime. Astfel, nu îți vor îngheța picioarele când ieși de la duș sau te dai jos din pat, iar copiii vor putea să se joace pe jos cât doresc, fără să simtă rece. În cazul clădirilor de birouri sau industriale, angajații vor beneficia de o ambianță mai plăcută și de o ventilare eficientă, datorită curenților de aer care se formează vertical.

Mai mult spaţiu util

În locuință, caloriferele par să nu ocupe mult spațiu, însă, când le dai jos, realizezi cât de mult ai de câștigat: poți așeza mobila mai bine și poți include alte obiecte în locul lor. Lipsa caloriferelor sau a altor corpuri de încălzit îți permite să-ți manifești creativitatea în voie. În spațiile industriale, instituționale sau de tip office, spațiul câștigat înseamnă ordine și eficiență sporită. În clădirile de patrimoniu sau de cult, lipsa unor obiecte de încălzire vizibile asigură păstrarea integrității estetice.

Care sunt costurile instalării unui sistem de încălzire în pardoseală

Este bine de știut că, în cazul apartamentelor, adoptarea sistemului de încălzire în pardoseală electric este imposibilă dacă branșamentul electric este de mică putere, ceea ce necesită investiții suplimentare. Încălzirea în pardoseală pe bază de agent termic, în schimb, nu necesită alte cheltuieli. Costurile de instalare depind și de dimensiunea spațiului de încălzit, de materialele utilizate, care au costuri specifice în funcție de tipul sistemului de încălzire în pardoseală și de termostatul ales.

Consumul de energie al unui sistem de încălzire în pardoseală


Sistemele de încălzire în pardoseală scad facturile de energie cu 20-25%, ceea ce înseamnă economisire masivă pe termen lung și amortizare rapidă a investiției. Cum funcționarea unui astfel de sistem este garantată zeci de ani, iar costurile de întreținere sunt minime, impactul financiar al încălzirii în pardoseală asupra bugetului unei persoane sau companii este mai mult decât benefic.

Încălzirea în pardoseală reprezintă o opțiune rentabilă și confortabilă, care aduce un plus de calitate vieții. Beneficiile și costurile reduse pe termen lung fac ca montarea unui sistem de încălzire în pardoseală să fie cea mai bună alegere în materie de sisteme de încălzire.

Sursa foto: freepik.com