I-Doser, drog digital sau alta afacere pe seama prostilor

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2880

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tocmai am trecut peste o sesiune de ascultat sunete ciudate. Am incercat sa vad care e treaba cu I-Doser. Stiti ca e un software pentru PC si nu numai, un fel de player audio care iti ruleaza niste fisiere cu o extensie .drg.


E plin YouTube-ul de astfel de chestii cu denumiri sugestive: marijuana, Hand of God, LSD, Ecstasy sau Orgasm. Ca afacere treaba e simpla: mai intai iti dau cateva mostre gratis si apoi daca vrei senzatii tari, trebuie sa cumperi.


Si cum I-Doser sau noua moda de a te droga digital prinde repede, s-au gandit "tovarasii" sa scoata cat mai multe sunete(nu se pot cataloga melodii si nici nu-si propun sa faca asta) cu o anumita frecventa care ar trebui in teorie sa se sincronizeze cu domnul creier in asa fel incat sa ai diferite senzatii asemanatoare consumului de droguri. Eu sincer nu am simtit nimic ciudat si am avut rabdarea pamantului sa ascult 5 fisiere de acest gen.


In afara ca m-am enervat teribil fiindca am pierdut timpul, nu s-a intamplat nimic notabil. Nu a fost nici macar senzatia tigarii de dimineata. Dar poate "cele tari" sunt contra cost. :)


Nu neg studiile serioase facute pe subiectul " unde sonore". Lucrurile sunt complicate si se cunosc multe subtilitati in "manuirea" infra si ultra sunetelor. De exemplu infrasunetele genereaza asupra oamenilor sentimente negative si senzatii ciudate( frica, depresie, presiune pe cutia toracica) desi nu sunt percepute constient.Ultrasunetele sunt folosite cu succes la distrugerea unor bacterii sau virusuri ale unor boli contagioase cum sunt bacilul tuberculozei,virusul gripei,insa ultrasunetele au si multe efecte nocive asupra omului atunci cand acesta se afla in imediata apropiere a sursei.


Revenind la I-Doser, e posibil sa fie si putin adevar la baza. Adica stim ca undele sonore pot influenta creierul uman. Dar de aici pana la inducerea unor stari controlate ca efect, e un drum destul de lung. Pare mai degraba o masina de facut bani pe spinarea unor "fraieri" care nu-si gasesc timp sa bea un pahar cu prietenii. Cum s-au dezvoltat magazinele de vise cu etnobotanice la purtator, asa a mai aparut inca o idee de afacere. Deocamdata prin acest I-Doser cred ca se vinde doar frectie auditiva. Daca am sa mai gasesc materiale noi despre I-Doser si studii ceva mai serioase, atunci poate am sa-mi schimb parerea….pana atunci raman la bere si tutun. :)