Fii maestru culinar din confortul propriei bucătării!

Detalii

CategoriiDivertisment
Tagurimancare
Ultima actualizareDuminica 23 iunie 2019
Vizualizari817

Voteaza & Distribuie

Descriere

Îți place să gătești? Cu siguranță nu ești singurul! Dovadă stau inclusiv numeroasele emisiuni TV în care vedem cum oameni obișnuiți se întrec în a impresiona juriul alcătuit din chef-i plini de umor, chiar și atunci când sunt supărați pe concurenți.

Realitatea, însă, este că la noi în bucătărie o mare parte din rețetele pe care le vedem nu-și au locul. Iar asta nu pentru că nu am putea să învățăm să le preparăm sau pentru că necesită ustensile prea sofisticate. Adevărul este că inamicul nostru numărul 1 când vine vorba de pasiunea pentru gătit este lipsa de timp. Iar cel de-al doilea – bugetul!

Există totuși câteva metode simple prin care putem să gătim feluri de mâncare absolut senzaționale fără să intrăm în criză de timp sau de bani. Aici ne stau mărturie numeroșii bloggeri cu profil gastronomic, persoane care întrețin siteuri ce conțin rețete descrise în detaliu și care ne pot ajuta să ne inspirăm pentru cele mai rapide rețete de efect. Avantajul acestora este că nu sunt simple rețete anonime, ci recomandări din partea unor oameni din carne și oase despre care putem să ne facem inclusiv o părere personală. Să alegem o rețetă testată de un blogger dedicat pasiunii sale de obicei înseamnă economie prin faptul că instrucțiunile sunt mai clare, iar rețeta e una testată.

Cel de-al doilea sfat pentru a fi eficient în bucătărie fără să renunțăm la plăcerea de a găti ține de organizarea resurselor. Când mergi la supermarket, probabil că iei cu tine revista Kaufland, asta dacă nu ai primit-o deja în cutia poștală. Vezi care sunt ofertele și încerci să profiți de ele, pentru că unele sunt chiar excelente. Cel puțin așa ar trebui să faci! În realitate, foarte multe persoane consideră aceste cataloage ca simple metode prin care supermarketurile își fac publicitate și le ignoră, preferând să facă un tur al întregului supermarket.

În loc să aștepți ofertele Kaufland în cutia poștală, recomandarea noastră este să te bazezi mult mai mult pe cataloagele online. Sunt extrem de simplu de consultat din confortul propriului cămin, în timp ce te relaxezi, fără să poluezi și fără să depinzi de poștaș. De ce să nu profiți de niște extra oferte Lidl fără să mergi zilnic la magazin? Sau chiar și dacă nu ai un Lidl în zonă, de ce să nu mergi la unul care e în drumul tău? Tot ce trebuie să faci este o mică planificare din timp și să vezi care ingredient la ofertă te inspiră săptămâna aceasta. Ajungem astfel și la ultimul nostru pont pentru a face performanță în bucătărie, dacă pasiunea ta este să-ți impresionezi familia și prietenii cu cele mai gustoase feluri din lume. Important este să nu petreci în bucătărie mai mult timp decât este nevoie și să nu periclitezi bugetul familiei.

Cel mai bine este să construiești meniul în jurul ofertelor pe care le găsești pe Catalomat.ro, un site dedicat cataloagelor comerciale de toate felurile. Ai făcut vreodată o scăricică de porc la cuptor? Probabil, dar dacă nu ai făcut recent, poate că acum ar fi momentul. De ce? Pentru că acest aliment este disponibil la un preț foarte bun, atât în varianta sa simplă, cât și deja marinată! Este doar un exemplu, deoarece într-un sfert de oră poți găsi zeci de idei de rețete. Trebuie doar să nu te grăbești la supermarket fără să stabilești un plan clar care să te ducă pe culmile artei culinare. Succes și poftă bună!