Emma Răducanu învinsă de Iga Swiatek în turul patru

Detalii

CategoriiSport
Taguritenis de camp
Ultima actualizareVineri 7 aprilie 2023
Vizualizari382

Voteaza & Distribuie

Descriere

Britanica Emma Răducanu părăsește Indian Wells după ce a suferit o înfrângere în set direct provocata de numărul unu mondial Iga Swiatek în turul patru. Campioana de origine poloneză s-a impus cu 6-3 6-1 pentru a ajunge în sferturile de finală. Setul secund a fost unilateral, dar cele trei victorii ale lui Răducanu în California reprezintă cel mai bun turneu al ei de la castigarea US Open din 2021.

Pentru a vedea toate rezultatele turneului Indian Wells în timp real și pentru a paria pe favoriții tăi poți accesa site-ul gbett1.net/ro/ și vei descoperi o nouă lume a sportului.

La limită


Primele patru jocuri ale meciului au fost încurajatoare pentru Răducanu- ambele jucătoare au avut două puncte de break pe măsură ce jocurile au fost împărțite. Pauza primului set a venit în cel de-al șaselea joc, permițându-i lui Swiatek să ia deschiderea cu 6-3, când a început să lovească superb mingea. Răducanu a reușit să salveze patru puncte de break la 1-1 în setul doi, dar nu a putut salva o cincime și nu a mai putut câștiga un alt joc.

În al patrulea meci în șase zile, la primul ei turneu de la Australian Open din Ianuarie, nivelul de energie a britanicei Emma a scăzut semnificativ. „Aș spune că este un drum foarte lung de parcurs, dar cu siguranță încep munca corectă acum.”- a spus tânăra de doar 20 de ani, care aproape s-a retras din turneu din cauza unei răni la încheietura mâinii și a efectelor amigdalitei.

Swiatek vrea mai mult sprijin pentru jucătorii ucraineni

Între timp, Swiatek a cerut WTA să ofere mai mult sprijin jucătorilor ucraineni, deoarece țara lor continuă să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar aceste lucruri afecteaza starea emoțională a jucătorilor, la fel cum s-a întâmplat și în cazul jucătoarei Lesia Tsurenko.

Ucraineanca s-a retras duminică de la Indian Wells înainte de meciul din turul al treilea cu bielorusa Aryna Sabalenka, din motive personale legate de război. Jucătorilor ruși și belaruși li s-a permis să concureze în turneul WTA, dar nu sub steagurile lor naționale.

„Nu cred că este corect, pentru că ar trebui să ne concentrăm mai mult pe a-i ajuta pe jucătorii ucraineni și a le oferi tot ce au nevoie, pentru că practic trebuie să aibă grijă de ei, ca toate familiile lor, și sunt foarte multe bagaje pe umerii lor.”- a declarat Iga Swiatek.

Sursa foto: telegraph.co.uk