Din ce este compus echipamentul complet de alergare

Detalii

CategoriiSport
Taguriadidasi, echipament sportiv, tricouri
Ultima actualizareLuni 30 mai 2022
Vizualizari441

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dintre toate tipurile de activități fizice, alergatul este cel mai ieftin și mai accesibil din punct de vedere al infrastructurii și al echipamentului. În plus, are beneficii semnificative asupra organismului. Suntem construiți pentru mers și alergat, de aceea, practicarea joggingului ne ajută să ne menținem musculatura tonifiată, să ne păstrăm capacitatea pulmonară și cardiacă și să ne relaxăm. Chiar dacă nu avem nevoie de multe lucruri pentru alergat, există un echipament esențial. Acesta trebuie să fie complet și de calitate, pentru a preveni accidentările și alerga confortabil. Descoperă elementele care compun un echipament complet de alergare în rândurile care urmează.

Pantofi de alergare

Toate elementele echipamentului sunt importante, de la căciuli de alergare la șosete, dar încălțămintea reprezintă elementul de bază. Fără o pereche de pantofi adaptați la piciorul și călcătura ta, dar și la suprafața pe care te deplasezi, nu te simți confortabil. În alegerea pantofilor de alergare, trebuie să ții cont în primul rând de funcționalitate și apoi de aspect. Ține cont de diferențele dintre tipurile de pantofi de alergare. Există încălțăminte pentru alergare ușoară sau pe distanțe lungi, pentru drum obișnuit sau potecă. De asemenea, producătorii au creat diferite modele, pentru fiecare tipar de alergare:

  • călcare excesivă spre interior
  • tendință de a călca spre exterior
  • stabilizarea gleznelor
  • călcare normală.

Tricou de alergare

Tricourile de alergare trebuie să conțină fibre special concepute pentru transpirație abundentă. De asemenea, trebuie să fie confortabile, să nu aibă cusături și alte elemente deranjante. Un tricou bun permite evaporarea rapidă a transpirației, dar oprește umezeala din exterior. Astfel, eviți supraîncălzirea, dar și senzația de frig care poate apărea după încheierea antrenamentului.

Pantaloni


Scurți sau lungi, pantalonii sunt esențiali pentru o alergare confortabilă. Alege materiale și croieli care nu-ți limitează mișcările. Cei mai indicați sunt pantalonii strâmți din materiale care permit mișcări de toate tipurile (elastice). Și culoarea contează atât pentru aspect, dar și pentru menținerea unei temperaturi corporale optime. Vara, o pereche de pantaloni negri atrage căldura și te vei încinge.

Șosete


Șosetele sunt deseori ignorate, dar atunci când alergi se dovedesc importante. Aflate între picior și stratul interior al pantofilor, ele au rolul de a proteja piciorul de toate efectele negative pe care presiunea și mișcarea repetată le pot avea:

  • frecare excesivă
  • iritații
  • bătături
  • răni.

Șosetele pentru alergare sunt realizate pentru a permite piciorului să respire, dar și să ofere susținere suplimentară. De asemenea, materialele din compoziția lor sunt elastice și rezistente. Unele șosete au proprietăți antibacteriene, pentru a preveni apariția mirosului neplăcut și a anumitor afecțiuni fungice specifice atleților.

Echipament de iarnă


Un pasionat de alergare nu se sperie de ploaie, frig sau ninsoare. Indiferent de anotimp, este bine să ieși și să-ți faci tura. Este important să te îmbraci adecvat și să porți:

  • fes/căciulă
  • guler multifuncțional
  • geacă ușoară sau hanorac
  • mănuși
  • șosete groase
  • pantaloni de alergare călduroși.

Recipient pentru apă

Este important să te hidratezi corespunzător când alergi. Chiar și o mică scădere sub normal a cantității de lichide din corp îți poate afecta performanța și te poate obosi. Alege un recipient din material biodegradabil sau reciclabil, pentru a proteja mediul. Designul trebuie să fie ergonomic și aderent, pentru a nu scăpa bidonul atunci când ai mâinile transpirate.

Ochelari de soare

În zilele însorite, este necesar să porți ochelari speciali pentru alergat, ca să-ți protejezi ochii de razele UV. În timp, expunerea retinei la soare poate duce la formarea cataractei, așa că nu ignora acest aspect. Ochelarii de soare sunt utili și pentru oprirea prafului și a insectelor. Aceștia trebuie să stea ficși pe nas, pentru a nu crea disconfort la alergare.

Echipamentul complet pentru alergare conține câteva lucruri accesibile care nu necesită transport suplimentar. Asigură-te că le ai pe toate înainte de a ieși la alergat.

Sursa foto: pexels.com/photo/photo-of-woman-listening-to-music-on-earphones-running-down-a-sidewalk-3764537/