Destinații de plajă populare pentru turiștii români

Detalii

CategoriiTurism
TaguriBulgaria, calatorii, concediu, Egipt, Grecia, Turcia, vacanta
Ultima actualizareJoi 3 august 2023
Vizualizari372

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vacanțele în locuri cu plajă sunt preferate de mulți români. Ele reprezintă o oază de relaxare după un an plin, în care turiștii din țara noastră aleg să își încarce bateriile, în timp ce se bucură de peisaje superbe, apă limpede și nisip fin. O țară aflată în topul preferințelor românilor ca destinație de plajă este Grecia. Insulele grecești sunt o alegere potrivită, iar cei mai mulți compatrioți aleg să meargă în Grecia cu mașina și să ia ulterior feribotul spre destinația finală. Alte opțiuni populare printre români sunt Egipt, Bulgaria și Turcia.

Grecia, plaje magnifice și mâncare excelentă


Conform datelor făcute publice de autoritățile din Grecia, anul trecut această țară a fost vizitată de 1.478.000 de români. Dintre aceștia, 70-80% au venit cu mașina. Grecia este populară pentru că are o mulțime de plaje cu adevărat spectaculoase.

youtube.com/watch?v=cSdvDxR2l0g

Cei mai mulți români merg în Thasos, Creta, Corfu și Zakynthos. Populare sunt și Mykonos și Santorini, cunoscute și pentru viața lor de noapte. Grecia se remarcă prin peisajele mirifice, marea curată, dar și prin tavernele la care poți mânca oricând bine. Iar prețurile sunt în continuare decente, chiar dacă au crescut față de anii precedenți.

Bulgaria, condiții bune aproape de România


Având în vedere că se află aproape de granița cu România, litoralul bulgăresc este o alegere perfectă pentru mulți compatrioți. Anul trecut, 1.83 milioane de români au mers în Bulgaria, conform datelor Institutului Național de Statistică al țării vecine. Doar numărul turcilor a fost mai mare, 1.88 milioane turiști. 16% din turiștii străini care ajung în Bulgaria sunt români. Chiar dacă litoralul bulgăresc este tot la Marea Neagră, turiștii români sunt atrași de faptul că stațiunile vecinilor sunt ceva mai îngrijite, iar multe hoteluri oferă servicii de tip all inclusive la prețuri decente. Nisipurile de Aur, Albena, Nessebar și Balcic sunt în topul preferințelor românilor.

Egipt, locul care combină plajele superbe cu istoria bogată a țării


Această țară este populară pentru faptul că temperaturile sunt bune pe toată durata anului și se poate face plajă și în lunile considerate mai reci. Stațiuni ca Hurghada, Sharm El Sheikh, El Gouna și Soma Bay sunt printre cele mai frecventate, motiv pentru care agențiile de turism organizează și deplasări cu avioane charter. Dar mulți români care ajung în Egipt nu se mulțumesc doar cu plajele din această țară, ci vor să exploreze și istoria bogată de aici. Egipt este "leagănul civilizației", iar aici pot fi vizitate Piramidele din Giza și temple cu mii de ani vechime. Putem înțelege cât de bogată este istoria Egiptului și dacă ne uităm pe numărul mare de filme și jocuri inspirate de trecutul țării.

youtube.com/watch?v=uQIwUi7E8V8

Sunt sute de filme realizate, din care se remarcă Gods of Egypt, Cleopatra, The Prince of Egypt, The Mummy și Land of the Pharaohs. Ca jocuri video putem enumera Assassin's Creed Origins, Ankh, Age of Mythology și Nefertari: Journey to Eternity. Iar în industria de cazino online numărul sloturilor inspirate din Egiptul Antic este foarte mare. Book of Dead, Book of Ra Deluxe, Eye of Cleopatra, Beauty of Cleopatra, Egyptian Fortunes sau Egyptian Magic sunt doar câteva titluri disponibile pe platforma de pacanele NetBet - cel mai mare cazino online din România.

Turcia


Istanbul este cel mai vizitat oraș de români din Turcia, dar cei care vor să meargă la plajă aleg în special stațiunile din Antalya. Aici găsesc resorturi pentru toate buzunarele. De la hoteluri de lux până la unele cu prețuri normale. Iar o opțiune preferată de români sunt serviciile all inclusive. Fiind o destinație populară, pe durata verii agențiile de turism au inclus în ofertă și avioane charter direct către Antalya.