De ce ar fuma cineva narghilea?

Detalii

CategoriiStiri divertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari25609

Voteaza & Distribuie

Descriere

Narghileaua a reusit sa cuceareasca toata lumea. De peste o mie de ani, acest instrument de fumat oriental a relaxat si inmiresmat cu arome delicioase tot globul, pornind de la granita Pakistanului cu India si ajungand pana in America, Africa si Europa. De ce este narghileaua atat de speciala?

Daca la inceput narghileaua era formata dintr-o nuca de cocos si un tub atasat acesteia (conform Wikipedia), in zilele noastre a ajuns chiar si un obiect de arta, datorita formei fermecatoare a sticlei sculptate sau a vaselor de ceramica.

Dar totusi... De ce fumeaza lumea narghilea?
Este o noua forma de socializare – cum incep tinerii sa fumeze? In grupurile de prieteni, fie ca vor sa fie „de gasca", fie ca vor sa-si ingroase vocea, sau doar sa se imprieteneasca. Avand in vedere cate riscuri si efecte negative vin odata cu tigarile, nu e mai sanatoasa o iesire in oras, la o narghilea? Omul este predispus la socializare si Societatea cauta mereu noi forme de integrare in diferite colectivitati. Fumatul dupa bloc sau in fata sediului cand esti la serviciu este si demodat si nesanatos.

Varietatea aromelor – tutunul de narghilea nu este acelasi cu cel de tigari. De fapt se fumeaza un amestec de frunze de tutun, melasa si extracte de fructe. Tu ce alegi, aroma de mere, struguri, portocale, menta, trandafir, banane, sau capsuni?

Este un motiv de veselie – nu ati vazut comedii cu indieni? Pufaie si da mai departe! Povesteste, spune bancuri, pufaie si da mai departe, astfel distractia este in toi si timpul trece mai greu. Ai incercat sa scoti fumul pe nas? Pe urechi este mai greu, dar pe nas este si haios si realizabil.

A devenit un simbol important – ai auzit de „pipa pacii"? Ei bine, nu suntem indieni, asa ca ne vom rezuma la „narghileaua pacii". Este un mod numai bun de a te impaca, relaxandu-te si savurand aroma preferata.

Cel mai distractiv este sa fumezi intr-o cafenea alaturi de prieteni. Un ceai de portocale cu scortisoara si o narghilea de mere impreuna cu un joc de whist cu amicii sunt solutia cea mai buna de a uita de stres si de a te simti bine.