De ce își repatriază românii rudele decedate în diferite țări străine?

Detalii

CategoriiSocial
Tagurirepatriere, Servicii Funerare
Ultima actualizareVineri 19 februarie 2021
Vizualizari423

Voteaza & Distribuie

Descriere

După cum bine știm cu toții, există câteva milioane de români care au ales să plece din țară în diferite țări străine, unde și-au găsit locuri de muncă, și unde au posibilitatea de a se bucura de un trai mai bun; dar odată cu trecerea timpului, unii dintre aceștia și-au pierdut viața, iar familiile îndoliate au preferat să contacteze firmele care se ocupă de repatriere decedati, pentru a-și înmormânta rudele acasă, decât să le înmormânteze în strainatate.

Dacă va întrebați de ce își repatriază românii rudele decedate în diferite țări străine, în loc să le înmormânteze acolo, mai ales când va gândiți la eventualele costuri ale unui transport funerar internațional, ei bine, tocmai datorită costurilor românii aleg această soluție. Toată lumea consider că prețul pe care o familie îndoliată îl are de plătit pentru a-și repatria decedatul este unul foarte mare. Ei bine, trebuie doar să va gândiți la faptul că în toate țările străine, costurile înmormântării sunt mult mai mari decât în România, iar o înmormântare într-o țară europeană costă mai mult decât un serviciu de repatriere decedați. In plus, atunci cand romanii isi inmormantează rudele in țară, au posibilitatea ca atunci cand li se face dor, de a merge să-i viziteze la cimitir, pentru a le aprinde o lumanare, sau pentru a le duce cele mai frumoase flori.

Revenind la repatriere decedați, să nu credeți însă că o firma care prestează astfel de servicii se ocupă doar de transport funerar internațional, și atât. Personalul unei astfel de firme se va ocupa de tot ceea ce ține de repatriere. Personalul firmei se va implica în procesul de obținere a documentelor care sunt necesare pentru efectuarea repatrierii, iar aici menționăm că fără obținerea pașaportului mortuar, nu poate avea loc repatrierea.

Când toate documentele sunt obținute, trupul neînsuflețit aflat în sicriul din zinc, va fi preluat și transportat în România. La alegerea familiei îndoliate, serviciul de transport funerar internațional se poate efectua pe cale terestră, cu mijloace de transport special omologate în acest sens, sau pe cale aeriană.

Citind acest articol până la final, suntem convinși că ați reușit să înțelegeți acum de ce românii decedați în străinătate sunt repatriați pentru a fi înmormântați în țară.

Articol redactat de SEO365.