De ce este avantajos sa investiti intr-un apartament?

Detalii

CategoriiCasa/gradina, Economie
Taguriapartamente noi, Craiova
Ultima actualizareMarti 5 iulie 2022
Vizualizari397

Voteaza & Distribuie

Descriere

Noile apartamente din complexul rezidential Presidentresidence.ro din Craiova ofera toate conditiile necesare pentru ca o familie moderna sa se simta in siguranta, dar si sa beneficieze de tot confortul unui apartament din 2022. Complexul ofera apartamente noi Craiova, cu trei camere, doua camere sau apratament studio/garsoniera! Multi oameni prefera sa locuiasca in apartamente decat in case. Unul dintre motivele principale este ca, in general, apartamentele sunt mai sigure si mai rezervate.

Primul avantaj pe care il putem mentiona este ca apartamentul gata de locuit ofera disponibilitate imediata. Daca cumperi imobilul din uzina va trebui sa astepti executarea proiectului pentru a te putea muta. Asteptarea dureaza cateva luni sau, in functie de constructor sau de circumstante neprevazute, de un an sau mai mult. Si cel mai rau lucru este ca munca nu este intotdeauna aceeasi cu proiectul.

O proprietate finita poate fi ocupata imediat, deci nu este nevoie sa asteptati. Daca nevoia de schimbare este urgenta, nu veti avea nicio problema. Pentru persoanele mai orientate spre detalii, acesta este un avantaj relevant. La urma urmei, veti putea sa vizitati personal apartamentul si sa vedeti totul live. Nu toti oamenii pot interpreta un plan de etaj si, chiar si cu demonstratii 3D (fie prin modele electronice, fie prin modele fizice), unii nu se simt increzatori sa achizitioneze o proprietate pe care de fapt nu au vizitat-o si asa mai departe.

Un apartament gata de locuit poate fi inspectat punct cu punct. Veti putea analiza finisajul (vopsire, acoperiri, captuseala), conditiile structurii si instalatiilor, dormitoarele, spatiul bucatariei, baii si camerelor de zi. In cele din urma, este posibil sa analizam totul in detaliu.

Proprietatea poate prezenta chiar si elemente de accesibilitate care impart mediile, optimizand spatiile. Mai mult decat realizarea unui vis personal si realizarea unui spatiu pentru odihna si munca, un apartament este o investitie. Aprecierea unei proprietati, mai ales atunci cand este achizitionata in afara planului, este comparabila cu modalitatile de investitii cu venit fix si, in functie de locatie si caracteristici, rentabilitatea poate fi si mai mare.

In plus, siguranta investitiei intr-un apartament este greu de invins: oricat de prost ar fi momentul economic, imobilele sunt totusi valoroase. Cautarea independentei financiare este plina de incertitudini, provocari si invataminte. Drumul spre varf nu este o rampa lina, care poate fi urcat cu putin efort, ci mai degraba o urcare pe trepte denivelate. Poate parea o contradictie sa investiti platind dobanda, nu-i asa? Adevarul este ca, pentru cei care nu pot negocia o proprietate in numerar, este mai avantajos sa investiti lunar in ceva care va fi al vostru decat sa cheltuiti pe chirii care nu construiesc niciun capital pe termen lung. Pe de alta parte, valoarea mai mica aduce mici incertitudini. Alegerea, desigur, va apartine, tinand cont de ceea ce doriti, dar si de bugetul pe care il aveti.

In sfarsit, termenele de plata facilitate de constructorii imobiliari sunt intotdeauna o oportunitate buna. Pe langa impartirea a cel putin o parte din investitia totala, este aproape sigur ca la finalul lucrarii imobilul va fi pus in valoare semnificativ. In orice economie sanatoasa, aprecierea imobiliara in timp este o certitudine, mai ales pe termen lung. Tendinta este ca, odata cu dezvoltarea naturala a regiunii in care se afla apartamentul, calitatea vietii va creste si, odata cu aceasta, si preturile caselor.

Daca ritmul aprecierii imobiliare intr-o regiune este lent, puteti fi sigur ca majoritatea celorlalte tipuri de investitii se confrunta cu probleme mai mari, in special cele cu venit fix si risc scazut. Una dintre regulile de baza ale investitiei este relatia dintre risc si randament. Investitiile cu risc scazut, cum ar fi economiile si CDB-urile, nu produc la fel de mult ca modalitatile cu risc ridicat, cum ar fi unele tipuri de actiuni. Este la latitudinea fiecarei persoane sa evalueze cum sa-si foloseasca cel mai bine resursele pentru a-si construi un portofoliu de investitii compatibil cu profilul, veniturile si cu obiectivele sale.

Dar, pentru a-si asuma riscuri, investitorul trebuie sa aiba mai mult decat un profil indraznet si liniste: stabilitatea este importanta, astfel incat, in cazul in care toate pariurile esueaza, mai exista resurse care sa garanteze siguranta familiei voastre. Un alt avantaj al investitiei in apartamente este riscul scazut. Oricine cumpara o proprietate are un bun material, palpabil, cu o valoare clara si nimic subiectiv. Spre deosebire de actiunile unei companii care pot fi complet devalorizate daca tranzactia merge prost, proprietatea nu va inceta sa existe.

In cel mai rau caz, cel putin o fractiune din lot este proprietate privata a celui care a cumparat un apartament. Prin urmare, riscul acestei investitii este intotdeauna mai mic. Din momentul conceperii sale, o proprietate poate creste in valoare in timp. La urma urmei, nevoia de imobiliare va exista intotdeauna, ciclul de viata al oamenilor necesita adesea schimbarea oraselor, locurilor de munca, relatiilor... si, in consecinta, si casa.

Alte diferente care ajuta si la adaugarea de valoare a unei proprietati: investitia intr-o proprietate aflata inca in fabrica aduce de obicei un randament mai mare si sanse de negocieri mai atractive. Apoi, doar puneti proprietatea spre vanzare sau spre inchiriere de indata ce este gata. Este important sa acordati atentie locatiei si structurii intreprinderii: proprietatile din regiuni privilegiate si cu infrastructura completa de agrement sunt mai atractive.