Cursuri Reformer și Pilates cu aparate: La ce să te aștepți de la un antrenament Tower Pilates?

Detalii

CategoriiSport
TaguriFitness, pilates
Ultima actualizareJoi 24 februarie 2022
Vizualizari674

Voteaza & Distribuie

Descriere

Câte lucruri știi despre Pilates? Ai auzit despre metoda de antrenament pe aparate? Sau de Pilates Reformer? Ei bine, dacă ești în căutarea unui antrenament intens de Pilates care să vizeze toate grupele musculare majore, s-ar putea să te intereseze niște exercitii cu instructor, dar care se pot realiza într-o clasă de grup, ceva diferit de clasicul antrenament de Pilates Reformer.

O clasă de Pilates cu aparate este perfectă pentru tine. Antrenamentele Tower Pilates oferă multe beneficii, inclusiv îmbunătățirea rezistenței musculare, a mobilității coloanei vertebrale și a flexibilității. În plus, antrenamentul de Pilates pe aparate asigură o relaxare uimitoare a spatelui și, de asemenea, îți îmbunătățește echilibrul. Dacă ești încă novice în acest tip de antrenament, o clasă de Pilates ceva mai intensă, care implică aparate, prin supravegherea atentă a unui instructor, trebuie cu siguranță încercată!

Venusao Studio oferă o experiență complexă în Romania pentru antrenamentul holistic al corpului. Exercitiile pe aparate favorizează flexibilitatea și te învață să îți menții concentrarea în timpul unui antrenament care se bazează foarte mult pe respirația controlată și pe dezvoltarea musculaturii. Dacă ești curios să afli mai multe despre antrenamentele pe aparate oferite de Venusao și despre clasele diferite de Pilates, te invităm să citești în continuare acest articol!

Pilates pe aparate Tower versus Pilates Reformer. Care e diferența dintre cele două?

Jumătatea de trapez a lui Joseph Pilates, sau Pilates-Tower, așa cum mai este cunoscut, ar putea fi o completare excelentă la rutina ta de antrenament. Nu numai că acest dispozitiv îți permite să lucrezi echilibrul și coordonarea, ci îți oferă și posibilitatea de a lucra toate grupele musculare folosind o simplă piesa de echipament.

Această creație a fost adaptată dintr-un pat cu arcuri atașate la unghiul potrivit pentru a susține sau a mări gradul de dificultate al rutinelor tradiționale de antrenament Pilates pe saltea, făcute în cadrul cursurilor de grup cu instructor! Intensitatea acestor exerciții fitness este suficientă cât să îți ofere o reală provocare chiar și după ce au trecut luni întregi de la ultima utilizare a aparatului, ceea ce le face perfecte pentru menținerea condiției fizice în orice moment ai începe antrenamentul.

Pe de altă parte, tipul de antrenament Pilates Reformer imbunatateste postura și forța cursantului. Altfel spus, Reformer este un instrument neprețuit în cazul în care vrei să îți îmbunătățești respirația diafragmatică prin sincronizarea cu ajutorul controlului postural favorizând concentrarea și stabilizarea coloanei vertebrale. Este o piesă tradițională a echipamentului Pilates, care arată ca un pat cu arcuri legat de un cărucior glisant, conține frânghii și scripeți pentru ajustarea intensității.

Experienta Tower Pilates – antrenament intens pentru corpul tău

Tower Pilates este o modalitate excelentă de a te pune în formă și de a invata cum funcționează corpul tău. Clasa folosește scripeți și greutăți care te ajută să te antrenezi eficient, iar în același timp să te poți bucura de beneficiile acestei metode de Pilates. Îți vei putea urmări tehnicile de respirație pentru o mai bună sincronizare cu mișcările și vei dobândi o mai mare flexibilitate prin conștientizare!

O clasă Tower Pilates te invata și urmărește progresia orizontală spre verticală. De obicei, clasa de Pilates începe cu o încălzire la saltea, apoi treptat introduce piesele aparatului și arcurile, lucrând exerciții de la orizontal la vertical pentru a lucra eficient toate grupele musculare.

O clasă Tower Pilates este potrivită pentru un cursant începător, fiindcă se familiarizează cu exercițiile de Pilates, însă poate fi practicată și de persoanele cu o condiție fizica deja formată. Venusao Studio propune o excelentă formă de testare gratuită a serviciilor de Pilates și Yoga prin care cursanții pot beneficia de o ședință demo a oricărei clase cu instructori.

Ai nevoie de instructor personal pentru metoda de antrenament Tower Pilates?

Adevărul este că acest tip de antrenament este diferit de orele de sport sau de antrenamentul la sală, după care te simți în mod obișnuit, epuizat. Cursanții se simt revigorați după un antrenament full-body la aparate și continuă să își exerseze flexibilitatea și controlul postural o dată ce descoperă metodele tehnicii Tower Pilates. Indiferent că preferi ședințe unu la unu cu Reformer, sau o ședință de Tower Pilates de grup, la Venusao Studio poți să le încerci pe amândouă! Acest studio de Pilates și Yoga din Bucuresti îți pune la dispoziție o mulțime de variante din care tu să alegi ceea ce ți se potrivește.

Cum ajungi să te tonifiezi de la un antrenament de Pilates cu astfel de instrumente?

Pilates Tower permite practicanților să izoleze câte un set de mușchi per antrenament. Această calitate înseamnă că Tower Pilates este un instrument fantastic pentru a viza acele zone pe care cursantul dorește să le lucreze. În plus, acest echipament de Pilates are opțiuni suplimentare formate din arcuri, pentru a adăuga rezistență exercițiilor de bază. Și, pe lângă avantajele sale de consolidare a puterii, Pilates Tower ofera o relaxare profundă a tuturor membrelor. Cursurile de Pilates Tower se concentrează pe utilizarea aparatului în combinație cu respirația pentru a ajuta coloana vertebrală și a deschide pieptul și alinia spatele cu șoldurile.

Exercițiile se realizează în secțiuni în funcție de ce dorim să accentuăm în antrenamentul respectiv, astfel că nu există o ordine stabilită a secvențelor pentru exercițiile pe acest echipament de Pilates. Acest aspect demonstrează că instructorii au mai multă libertate decât la cursurile clasice de Pilates și de Reformer pentru a ajusta mișcările în vederea nevoilor cursantului/cursanților, putând insista pe anumite secțiuni.

Venusao Studio – Ce exercitii poți face pentru o viata sănătoasă?

Un stil de viață sănătos depinde în bună măsură și de condiția fizica pe care o ai și de efortul pe care îl dedici antrenării corpului tău. Nu este necesar să faci antrenamente cardio epuizante, să ridici greutăți mari și să vii zilnic la sală pentru a duce o viață sănătoasă, însă puțină mișcare și dobândirea unui echilibru între minte și corp te va ajuta să îți recapeți energia și pofta de viață.

Pilatesul te poate ajuta să depășești anumite probleme de sănătate, deoarece este blând, cu impact redus asupra articulațiilor și ar putea fi benefic în special celor care se confruntă cu probleme ale zonei coloanei, osteoporoză sau celor care au deficiențe de echilibru.

#1. Îmbunătățirea mobilității

Pilates îmbunătățește mobilitatea concentrându-se pe relația fiecărei vertebre cu vertebra învecinată. Acest accent pe mobilitate, împreună cu exercițiile care îmbunătățesc stabilitatea mușchilor abdominali și ai spatelui, funcționează pentru a preveni rigiditatea articulațiilor lombare și încordarea musculară.

#2. Tratează osteoporoza
Pentru persoanele cu osteoporoză, este important să se evite mișcările care presupun aplecarea în față ori chiar răsucirea coloanei vertebrale, deoarece aceste mișcări comprimă coloana vertebrală, supraîncărcând vertebrele și expunând oasele mai slabe riscului de fractură. În schimb, poți opta pentru exerciții de extensie sau de curbare a spatelui , deoarece aceste practici întăresc mușchii superiori ai spatelui și îmbunătățesc postura.

#3. Uită de durerile de spate!

Exercițiile care încurajează utilizarea mușchilor din jurul șoldului, precum și mișcările centrate pe echilibru, sunt cele mai eficiente pentru a ajuta la obținerea forței necesare pentru a întări mușchii spatelui.

Încearcă o experiență diferită pentru relaxarea corpului tău la Venusao Studio!

Venusao Studio propune un sistem interesant prin care fiecare cursant își poate alege antrenamentele pentru tonifiere sau relaxare în funcție de preferințele personale. Studioul este în zona de Nord a Bucureștiului și are program de luni până sâmbătă, așa încât poți alege când și de câte ori vrei să mergi!

Partea cea mai interesantă este dată de ședința demo gratuită de care fiecare cursant nou poate beneficia! Prima dată, vei putea participa la orice ședință oferită de Venusao, în mod gratuit, pentru a descoperi tipul de antrenament potrivit pentru tine. Așa că indiferent dacă este Yoga Art, Pilates pe saltea, TRX Pilates, Boxing Yoga, Pilates Fit, clase de Pilates Tower, sau antrenamente private la Reformer, la Venusao Studio vei descoperi cel puțin câte un tip de antrenament și experiență pentru fiecare persoană în parte.