Cum combatem acneea doar prin metode naturiste

Detalii

CategoriiStiri sanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1738

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acneea - numita si acnee juvenila, le da de furca mai ales adolescentilor si cu predilectie baietilor. Aceasta maladie a pielii este provocata de activitatea in exces a glandelor sebacee si se manifesta prin puncte negre si leziuni rosietice. Glandele sebacee ale persoanelor cu tendinta acneice produc in exces o substanta grasoasa numita sebum. Excesul de sebum blocheaza porii pielii, antrenand multiplicarea bacteriilor in foliculii pilosi si o serie de procese inflamatorii. Astfel apar leziuni preponderent la nivelul fetei dar, in unele cazuri si pielea capului, gat, spate, piept si antebrate. Acneea se manifesta frecvent in randul adolescentilor. In SUA 75% dintre baieti si 50% dintre fete se confrunta cu aceasata problema. Dar poate aparea si la adulti.


Iata cateva remedii simple folosite cu succes:



  • Taie,de preferat pe lungime, o frunza de aloe vera si stoarce sucul.Imbiba cu el o fasa de tifon si aplica pe zonele afectate, dimineata, cand te trezesti si seara, inainte de culcare. Repeta in timpul zilei, de fiecare data cand iti cureti sau iti speli tenul. Urmeaza tratamentul zilnic, minimum trei saptamani sau pana cand acneea dispare.

  • Taie o rosie in felii pe care le aplici pe cele mai afectate zone. Rosia este plina de saruri acide si de vitamine, de aceea elimina cantitati enorme de sebum, deci iti curata perfect pielea!

  • Amesteca sucul unei lamai si al unei rosii cu o cantitate mica de glicerina. Agita pana cand obtii o emulsie. Aplica pe punctele acneice,masand circular, o data pe zi dupa baie.

  • Cataplasma cu morcovi rasi are un efect excelent asupra pielii. Nu curata morcovii. Freaca-i doar cu o perie. Cataplasma aplicata pe fata trateaza nu numai pielea afectata de acnee, ci si de dermatoze si impetigo. Las-o sa actioneze douazeci de minute si repeta procesul in fiecare seara, pana cand obtii un ten perfect sanatos.

  • Ca sa-i vii de hac acneei, sa scapi de punctele negre, de cuperoza si de toate imperfectiunile pielii, prepara o lotiune pentru fata din 125 ml suc de ceapa si 250 ml otet de cidru de mere. Lasa sa actioneze douazeci de minute, apoi spala-te cu apa calduta in care ai stors sucul de la o jumatate de lamaie.


Speram ca aceste sfaturi sa fie utile si sa va scape de problemele provocate de acnee!