Cum se foloseste iluminatul in exterior?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriiluminat
Ultima actualizareJoi 23 februarie 2023
Vizualizari293

Voteaza & Distribuie

Descriere

Iluminatul exterior poate fi folosit pentru a ilumina o terasa, un strat de flori, o carare, o curte sau o poarta. Montate pe perete, suspendate de o pergola sau incorporate intr-o terasa, spoturile si lampile de podea va decoreaza gradina, fiind in acelasi timp functionale. Lampi, borne solare, spoturi: noptile de vara vor fi luminoase!

Vei avea nevoie si de lanterne pentru exterior

Chiar daca ai de obicei corpuri de iluminat in exterior, recomandarea noastra este sa ai si lanterne pregatite pentru orice eventualitate. Spre exemplu, este posibil sa se intrerupa curentul sau sa ai o avarie, caz in care niste lanterne bune de la pedavo.ro iti vor fi de mare folos. In plus, in cazul in care ai intrusi in interior este recomandat sa folosesti lanterne puternice care sa ii sperie. O alta recomandare este sa achizitionezi lanterne care sa fie potrivite pentru orice, inclusiv pentru a speria animalele salbatice care pot intra in gradina ta sau cainii comunitari. Exista inclusiv lanterne cu ultrasunete sau electrosocuri.

Rezistenta statica

Corpurile de iluminat de exterior sunt supuse la numeroase solicitari: Grindina, ploaia, proiectilele zburatoare sau utilizatorii. Cu toate acestea, aceasta notiune de rezistenta statica nu are aceeasi importanta in functie de corpurile de iluminat. O lampa de perete in aer liber protejata nu va avea nevoie de aceeasi rezistenta ca un reflector incastrat la sol pe un drum. Pentru locurile de trecere, cum ar fi locurile de relaxare, se obisnuieste sa se defineasca cu atentie aceste criterii: zona pietonala, zona de circulatie, tipul de vehicule asteptate etc.

Acest lucru va va permite sa alegeti rezistenta statica cea mai potrivita pentru zona respectiva.

  • 250 kg: corespunde trecerii pietonilor si bicicletelor.
  • 000 kg: potrivit pentru vehicule usoare si motociclete
  • 000 kg: potrivit pentru trecerea vehiculelor grele.

Materiale pentru corpurile de iluminat exterior

Din cauza utilizarii lor in exterior, este necesar un material durabil si solid. Cele 2 materiale principale utilizate pentru luminile de exterior sunt aluminiul si otelul inoxidabil. Desi ambele sunt materiale bune, este important sa se ia in considerare si amplasarea corpului de iluminat. Zona de instalare poate influenta foarte mult produsul.

Aluminiul ofera un bun raport calitate-pret si durabilitate. Este adecvat pentru utilizarea in zone cu temperaturi blande si daca corpurile de iluminat exterior nu sunt expuse in mod deschis la conditii exterioare. Otelul inoxidabil, pe de alta parte, este rezervat pentru climatele mai agresive si mai corozive. Exista doua tipuri de otel inoxidabil: 304 si 316.

Otelul inoxidabil 304 este potrivit pentru utilizare in exterior sau in interior, intr-un mediu uscat si nepoluat. Prin urmare, nu este adecvat pentru utilizarea in zone cu umiditate ridicata, regiuni de coasta, zone industriale etc.

Otel inoxidabil 316: mai durabil si mai rezistent, spre deosebire de otelul inoxidabil 304, otelul inoxidabil 316 contine 2-3% molibden in compozitia sa, ceea ce ii confera o rezistenta suplimentara la coroziune. Lampile de gradina din otel inoxidabil 316 sunt potrivite pentru instalarea pe malul marii (mediu sarat), in zone poluate sau foarte umede.