Cum sa tii rolul educatorului pentru copilul tau acasa

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriCarti, educatie, gradinita, scoala
Ultima actualizareLuni 8 februarie 2021
Vizualizari486

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sute de milioane de copii din intreaga lume fac in prezent gradinita si scoala online, ceea ce inseamna ca parintii au un rol esential in educarea celor mici. Asta consta in sprijinul acordat micilor prescolari si scolari in asimilarea cunostintelor predate de educatori si invataori, dar si umplerea timpului liber cu activitati distractive si educative. In acest articol iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti indeplinesti cu succes rolul educatorului in aceasta perioada.

Un orar bine pus la punct

Copiii au nevoie de structura, iar un orar bine pus la punct va fi de mare ajutor. S-ar putea ca piticii sa nu fie foarte incantati la inceput de aceasta solutie, insa cu timpul se vor obisnui si isi vor da seama de avantajele sale. Dupa orele online, stabileste un interval orar pentru masa de pranz, iar mai apoi pentru teme. Desigur, nu uita de timpul alocat relaxarii, activitatii fizice si practicarii hobbyurilor.

Alege materiale de studiu interactive

Pe langa manualele si caietele de lucru pe care le foloseste la gradinita sau scoala, alege niste carti ilustrate pentru copii 0-7 ani care-l vor ajuta pe cel mic sa-si dezvolte creativitatea.

Gaseste activitati distractive de studiu

Atunci cand cel mic invata despre lumea din jur, este ideal ca informatia pe care o citeste in carti sa fie completata de studiul obiectelor din casa sau de afara. De exemplu, puteti iesi in curtea casei sau a blocului si sa gasiti plante interesante pe care sa le analizati. Faceti impreuna cateva fotografii plantelor respective pentru a-l ajuta pe copil sa-si aminteasca detaliile invatate si peste cateva zile. Cautati insecte despre care i s-a povestit la gradinita sau la scoala. Ascultati ciripitul pasarelelor si gasiti trasee in parc unde sa va plimbati si sa admirati in voie natura.

Implica-l in procesul de planificare

Implica-l pe cel mic in planificarea zilelor si lasa-l sa decida ordinea in care vrea sa-si desfasoare activitatile de dupa ore. Spune-i ca se poate baza pe tine oricand intampina dificultati, insa nu fa lucrurile in locul lui. In cazul in care copilul tau este foarte independent, insa chiar si asa, prezenta ta il ajuta, stai cu el si rezolvia alte sarcini in timp ce el isi planifica ziua sau isi face temele.

Gradinita si scoala online iti da ocazia sa petreci mai mult timp cu cel mic. Profita de aceasta perioada pentru a-l ajuta pe copil sa isi insuseasca ceea ce invata la ore si sa isi organizeze eficient orele de studiu, dar si cele de joaca.

Sursa foto: pixabay.com/photos/woman-mother-daughter-child-5380641/