Cum să te echipezi corespunzător pentru antrenamentul de box

Detalii

CategoriiSport
Taguribox, echipament sportiv
Ultima actualizareMarti 16 august 2022
Vizualizari346

Voteaza & Distribuie

Descriere

Antrenamentele de box au devenit populare pe măsură ce oamenii le-au descoperit beneficiile. Chiar dacă nu intenționezi să urci în ring, boxul îți aduce multiple beneficii, printre care îmbunătățirea sănătății cardiace, tonifierea musculaturii și eliberarea de stres. Indiferent că ești profesionist sau amator, ai nevoie de echipament corespunzător dacă vrei să te antrenezi corect. Boxul, la fel ca alte sporturi, necesită câteva lucruri fără de care siguranța, evoluția și plăcerea nu sunt posibile. Ca începător, descoperi repede limitele echipamentului incomplet sau inadecvat. Este mai bine să nu experimentezi această etapă, de aceea ți-am pregătit un articol despre toate elementele care compun echipamentul unui boxer.

Protejează-ți mâinile

Bandaje pentru mâini

Orice boxer are nevoie de bandaje pentru mâini. Rolul lor este de a proteja încheieturile și toate micile oase din componența mâinii. Când sunt folosite corect, bandajele te feresc de accidentări serioase, ca luxații, fisuri, fracturi, răni. Forța loviturilor poate atinge un nivel îndeajuns de mare pentru a produce pagube nu doar adversarului, ci și propriilor mâini. Alege echipamente de box pentru sportivi profesioniști dacă nu vrei să ai accidentări. Bandajele pentru mâini sunt de diferite lungimi și modele, dar asigură-te că întotdeauna alegi unele de calitate.

Mănuși de box

Mănușile de box reprezintă simbolul disciplinei sportive, astfel că importanța lor este evidentă. Există 2 tipuri principale de mănuși: pentru antrenament la sac și pentru competiție și antrenament cu partener. Dacă te antrenezi doar la sac, atunci nu trebuie să investești și într-o pereche de mănuși de competiție. Indiferent ce mănuși îți alegi, caută modele care asigură atât protecție, cât și o bună ventilație. Mâinile transpiră rapid la box, iar o mănușă care nu respiră îți provoacă disconfort sau probleme cu pielea.

Cumpără încălțăminte pentru box

Pantofii pentru box nu sunt obligatorii pentru persoanele care se antrenează doar la sac ori cu coarda. Însă, dacă vrei să intri în ring, îți trebuie neapărat o pereche de pantofi de calitate. De asemenea, dacă vrei să te simți ca un profesionist, chiar dacă nu lupți, trebuie să te încalți ca unul. Pantofii pentru box au talpă moale, pentru a permite mutarea rapidă a greutății de pe un picior pe altul, și acoperă glezna, pentru a împiedica apariția entorselor și luxațiilor.

Protejează-ți capul

Cască pentru box

Dacă faci sparring sau lupți, ai nevoie de o cască. Aceasta are rolul de a te proteja de tăieturi și zgârieturi, dar nu te ferește de efectele loviturilor puternice sau repetate, chiar dacă atenuează puțin din lovitură. Există mai multe tipuri de căști, de la cele care oferă protecție minimă la cele care expun doar ochii.

Proteză

Un pumn în gură poate deteriora serios dantura și buzele. De aceea, proteza este un element esențial al echipamentului oricărui boxeur care face antrenament de tip sparring.

Protejează-ți corpul

Nu doar capul este expus loviturilor într-un meci de box. Corpul încasează multe lovituri, de aceea se recomandă protecții pentru piept și zona inghinală. Există inclusiv veste special concepute pentru femei, care asigură protecția și susținerea sânilor.

Include coarda în echipamentul tău

Boxul nu înseamnă doar lovire, ci și mișcare. Coarda se folosește la antrenamentele de box pentru că ajută la creșterea rezistenței, a coordonării și la îmbunătățirea jocului de picioare.

Îmbracă-te cu haine potrivite

Purtarea hainelor potrivite poate face diferența între un antrenament plăcut și unul pe care abia aștepți să-l termini. Pentru că transpiri mult la box, poartă haine care respiră, din materiale sintetice.

Cumpără geanta potrivită


Tot echipamentul de box trebuie transportat la sală, așa că ai nevoie de o geantă îndeajuns de mare. Alege una ușor de purtat, din materiale de calitate. Verifică fermoarul și cusăturile înainte de a o achiziționa, ca să n-ai surprize.

Echipamentul variază în funcție de tipul de antrenament de box: la sac sau de tip sparring. Indifferent cum te antrenezi, nu ignora importanța acestuia.

Sursa foto: pexels.com/photo/man-standing-wearing-black-leather-gloves-2204179/