Cum sa iti faci o casa inteligenta

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCasa, Constructii
Ultima actualizareDuminica 24 aprilie 2022
Vizualizari808

Voteaza & Distribuie

Descriere

Majoritatea dintre noi a auzit macar o data de termenul de casa inteligenta, dar modul in care poti sa iti faci propria casa inteligenta poate fi complex si sa necesite mult timp de studiu pentru a intelege exact cum functioneaza si ce avantaje are o asemenea casa.

In primul rand va spunem ca o casa inteligenta nu este costisitor de facut, tehnologia a avansat enorm in acest domeniu si este destul de simplu pentru majoritatea omaenilor sa isi faca o casa intelligenta completa sau partiala.

Nu trebuie sa iti faci toata casa dintr-o miscare, poti opta pentru metode inteligente doar pentru o anumita categorie, de exemplu sa iti pui becuri inteligente pentru a avea o iluminare optimizata. Rolul acestor case este acela de a-ti usura munca si a fi mai optimizate din punct de vedere al consumului de energie sau pentru a face acele singur acele lucruri repetitive care iti pot ocupa mult timp. Iti poti conecta toate aceste aparate inteligente la telefonul mobil si sa le controlezi de la distanta sau sa vezi in timp real ceea ce se intampla la tine in casa.

Sunt mai multe aparate inteligente pe care le poti lua in considerare, dar mai intai trebui sa te intrebi care iti sunt folositoare si care nu. Nu toate aceste tehnologii moderne se pot implementa in orice casa. Daca stii exact ceea ce ai nevoie va fi mult mai usor sa te informezi ce produse sa cumperi si cum sa le instalezi. Partea cea mai buna este ca nu trebuie sa te mai intrebi niciodata daca ai uitat ceva aprins prin casa atunci cand pleci. Doar verifici telefonul si vei vedea daca ai last un bec aprins sau nu ai scos din priza un anumit aparat.

Merita sa imi fac o casa inteligenta?

Raspunsul este cu siguranta da, merita pe deplin sa incepi sa iti faci o casa inteligenta. Pe langa timpul pe care il vei economisi cu acele saricini repetitive care pot fi plictisitoare, poti economisi bani in timp si sa folosesti optim toate aparaturile din casa.

In acest moment sunt pe piata o multitudine de instrumente care sa te ajute sa ai o casa smart. De la prize inteligente care te ajuta sa vezi mereu ceea ce este contectat la ele si sa le opresti simplu daca simti nevoia, iluminat inteligent care se adapteaza tuturor nevoilor si economiseste energie atunci cand este cazul. Sau intrerupatoare inteligente care pot fi controlate vocal, din telecomanda sau prin telefon.

Acestea sunt doar cateva elemente pe care le poti implementa foarte simplu in casa ta. Sunt disponibile si alet elemente de siguranta prin care poti vedea in timp real cine intra in casa, sa incui usa sau sa pornesti alarma atunci cand esti plecat. Toate aceste tehnologii au rezultat in urma cerintelor tot mai mari de siguranta de la populatie, dar si pentru a te ajuta sa ai un consum mai bun.

Principalul avantaj al unei case smart este economia de timp. Stim cu totii cat de aglomerati putem fi si avem de facut mai multe task-uri in acelasi timp care ne sufoca, acest concept de smar home ajuta in primul rand sa scapi de anumite sarcini repetitive foarte banale dar care ar ocupa mult timp. Iti poti programa aparatele sa porneasca sau sa se opreasca la o anumita ora. Chiar poti sa iti pui draperii inteligente prin care sa se deschida la ora la care sa te trezesti sau sa iti pui mancarea la incalzit exact cand ai nevoie pentru a mai economisi putin timp dimineata inainte sa pleci la serviciu.

Este un concept larg si cel mai bine intrebati un specialist cum sa implementati acest concept in casa voastra pentru a conecta toate dispozitivele astfel incat sa functioneze la capacitate maxima. Toate aceste lucruri duc catre un raspuns afirmativ la intrebarea daca merita sa ai o casa inteligenta. In timp acest lucru va fi prezent in majoritatea locuintelor fiin elemente care sunt benefice tuturor.

Cum pot controla o casa inteligenta

Sunt mai multe posibilitati prin care va puteti controla toate device-urile pentru a va oferi un confort deosebit. In primul rand, cel mai simpla metoda este cea a controlului prin aplicatiile mobile. Telefonul se alfa mereu langa tine si il folosesti foarte des, deci va fi usor sa intri in aplicatie si sa programezi anumite aparate din casa pentru a rula si atunci cand nu sunteti acasa. Este cel mai comod mod de a folosi toate aceste tehnologii, dar mai sunt si altele.

Majoritatea tehnologiilor inteligente au incorporate tehnologia de control vocal, dezavantajul la acest mod de utilizare este acela ca trebuie sa fiti acasa pentru a-l putea folosi, functioneaza impreuna cu un hub si sunt compatibile cu Google Assistant si Amazon Alexa. Cititi cu atentie instructiunile de implementare pentru a le controla corect.

Mai este o modalitate pentru cei care vor ceva mai simplu, cu ajutorul telecomenzilor. Probabil acesta este cel mai nefolosit instrument pentru tehnologiile moderne, dar este de real ajutor, sunt foarte simplu de conectat, aveti nevoie doar de o telecomanda universala.

Orice mod ai alege sa folosesti este mult mai simplu decat sa faci manual toate aceste lucruri. Vedeti care sunt cele mai comode modalitati de folosit in functie de situatiile in care va aflati. Daca sunteti acasa cel mai simplu este prin comanda vocala si este si distractiv. De la distanta cu aplicatia mobila puteti face orice doriti, nu trebuie sa mai aveti nici o grija.

De unde cumpar aparatura inteligenta?

Sunt mai multe site-uri care comercializeaza tehnologii moderne pentru casa, gasiti un ghid de achizitionare intrand pe ainevoie.ro si veti vedea la ce alte elemente trebuie sa fiti atenti atunci cand achizitionati produse pentru o casa smart. Tot acolo puteti vedea si ce alte aparaturi puteti cumpara, cum sa ajuta in casa, cat costa sa le achizitionezi si o multitudine de alte informatii utile, dar si site-uri de incredere de unde puteti cumpara simplu si rapid dispozitivile necesare.

Cumparati informat si alegeti doar produsele de cea mai buna calitate chiar daca pretul acestoara este mai ridicat. Vedeti care dispozitive raspund cel mai bine nevoilor voastre si cumpara doar ceea ce ai nevoie. Preturile difera in functie de tehnologiile incorporate, este posibil sa nu folositi toate tehnologiile, asadar un produs mai scump nu este neaparat un produs mai bun, ci doar un produs cu mai multa tehnologie.

Unele produse sunt usor de montat in casa, cum ar fi intrerupataorele sau prizele inteligente, se monteaza exact ca un intrerupator sau o priza clasica, pot fi montate de catre oricine care se pricepe la electrica. Dar alte dispozitive mai complexe au nevoie de un ajutor specializat, pentru acestea apelati cu incredere la un specialist in domeniu pentru a profita la maxim de toate functiile.