Cum să evitați certurile în cuplu care pleacă de la bani

Detalii

CategoriiSocial
Tagurirelatie de cuplu
Ultima actualizareMiercuri 21 septembrie 2022
Vizualizari291

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu banii la comun sau separat. Este poate una dintre cele mai vechi dileme atunci când vine vorba despre viața de cuplu. Da, totul se mai reglează pe parcurs însă, la început de relație sau atunci când lucrurile devin cu adevărat serioase banii pot fi un element care fie întărește relația, fie o erodează treptat. Așadar, cum eviți apariția certurilor care au la bază banii și împărțirea lor în ceea ce înseamnă viața împărțită cu partenerul de cuplu? Există câteva recomandări care vă pot ajuta.

Nu îți impune niciodată punctul de vedere ca fiind adevărul absolut

Așa cum tu ai propriile valori și percepții, la fel se întâmplă și în cazul partenerului tău. Poate tu crezi că cel de lângă tine obișnuiește să cheltuiască prea mulți bani. Sau, de ce nu, crezi că este puțin zgârcit. Similar, opinii va avea și partenerul tău despre modul în care tu gestionezi banii pe care îi câștigi. Dacă nu vrei să vă certați din cauza banilor nu încerca să îți impui punctul de vedere. Nu încerca să critici persoana de lângă tine. Chiar dacă simți că tu ai dreptate, să știi că adevărul este undeva la mijloc. Oricum ar fi, o relație înseamnă întotdeauna calea de mijloc și nu o extremă. Așadar, discută cu calm cu partenerul tău despre ceea ce crezi tu că este bine. Ascultă și perspectiva partenerului și încercați să găsiți o cale de mijloc care să aducă echilibru în relația voastră.

Alegeți ceea ce este cel mai bine pentru voi

Poate veți fi tentați să alegeți banii la comun. Pentru că așa credeți că este normal într-o relație. Adevărul este, din nou, undeva la mijloc. Da, în scenariul perfect banii ar trebui să fie împărțiți. Însă, tranziția se poate face treptat. Puteți începe să puneți banii la comun pentru utilități și pentru cheltuielile comune. Și, de restul banilor rămași să vă îngrijiți separat. Apoi, pe măsură ce relația înaintează și pe măsură ce vă obișnuiți cu viața de cuplu, puteți face pasul următor. Să puneți la comun toată suma de bani pe care o câștigați lunar. Este important să faceți acest pas doar atunci când sunteți pregătiți. Din nou, discutați cu calm despre ceea ce simțiți. Evitați deciziile la nervi sau cele impulsive și încercați mereu să nu puneți la suflet certurile care pleacă de la împărțirea banilor.

Certurile sunt normale. Contează cum vă împăcați

În viața de cuplu certurile sunt un lucru normal. Sunt și necesare pentru că vă ajută să vă descoperiți și să vă apropiați. Lipsa totală a certurilor poate fi un semnal de alarmă – atunci când nu îți mai pasă, vei înceta să te implici și, implicit, să te mai cerți. Chiar dacă vă mai certați din cauza banilor, nu te gândi că vă așteaptă o despărțire. Pune accent pe ceea ce învățați din fiecare discuție în contradictoriu. Și, desigur, nu sta supărat mult timp. Gândește-te că momentele în care vă înțelegeți sunt mult mai bune pentru relația voastră dar și pentru starea voastră de bine generală. Așadar, uită de orgoliu și fă primul pas pentru a vă împăca. O să vezi, partenerul tău îți va urma exemplul ori de câte ori va avea ocazia.

Atunci când lucrurile chiar nu merg în direcția bună și când simți că certurile din cauza banilor vă copleșesc, nu te feri să ceri o mână de ajutor. Un psiholog vă poate oferi cele mai bune sfaturi pentru relație și o nouă perspectivă asupra situației. Un punct de vedere obiectiv, din exterior, vă poate deschide ochii și vă poate ajuta să tratați problema banilor cu mai multă responsabilitate și maturitate.