Cum preiei controlul vietii personale financiare

Detalii

CategoriiEconomie
Taguribani, Finante
Ultima actualizareMiercuri 20 ianuarie 2021
Vizualizari500

Voteaza & Distribuie

Descriere

De-a lungul vietii, ne confruntam cu perioade in care situatia economica personala nu este tocmai ca pe roze. Ei bine, in astfel de cazuri este esential sa ne pastram pozitivitatea si sa identificam cele mai bune solutii pentru a iesi din impas.

Pentru a preveni, insa, colapsul financiar personal este timpul sa preiei controlul bugetului tau. Cum poti face acest lucru? Iata cateva metode care dau roade:

Contureaza imaginea clara a situatiei tale financiare

Practic, prima etapa pentru a crea un management al banilor eficient este sa iti faci o idee clara a situatiei tale financiare. Cu alte cuvinte, acest lucru presupune sa iti calculezi veniturile si cheltuielile, tocmai pentru a afla in ce buget te poti incadra. Odata ce vei finaliza acest pas, va fi mai usor sa adopti o gandire strategica in legatura cu banii de care dispui.

Dezvolta-ti obisnuinta de a economisi

Pentru a prelua complet controlul finantelor tale seteaza-ti un scop: acela de a nu iti permite sa ramai niciodata fara bani. Transforma acest principiu in regula de aur a vietii tale economice si fa actiuni specifice pentru a-ti atinge obiectivul. Cel mai simplu mod de a-ti indeplini misiunea este sa iti dezvolti obisnuinta de a pune bani deoparte. Poti face acest lucru prin eliminarea sau diminuarea cheltuielilor care nu sunt absolut necesare sau prin rotunjirea veniturilor.

Controleaza-ti impusul de a cumpara

Cu siguranta si tu ai cumparat cel putin o data ceva din instict si ai realizat mai apoi ca nu aveai nevoie cu adevarat de produsul respectiv. Din fericire, iti poti controla impulsul de a cumpara printr-o atitudine vigilenta. O idee buna pentru a-ti dezvolta acest simt al banilor este sa platesti cash pentru toate cumparaturile mici pe care le faci. Este destul de dificil sa tii contul cheltuielilor atunci cand faci tranzactii cu cardul, asadar asigura-te ca ai tot timpul la indemana lichiditati.

Include in programul tau de lectura carti de educatie financiara

Cartile de educatie financiare pot ascunde in paginile lor adevarate secrete ale prosperitatii. De aceea, nu ezita sa le integrezi in programul tau de lectura si sa le acorzi atentia necesara de fiecare data cand le rasfoiesti. Iti recomandam sa alegi carti de Robest Kiyosaki, consacrat in domeniul lecturii motivationale. ”Cadranul banilor”, ”Tata bogat, tata sarac” sau ”Ce este educatia financiara”, ”Ghidul investitorului” sunt doar cateva dintre titlurile pe care trebuie sa le descoperi si care te vor ajuta sa eficientizezi managementul propriilor bani.

Pentru a prelua controlul banilor tai, incepe prin a-ti contura o imagine clara asupra veniturilor si cheltuielilor pe care le ai. Daca veniturile tale iti permit sa economisesti, inseamna ca pozitia ta financiara este una prospera si poti chiar sa cauti moduri prin care finantele de care dispui sa produca alti bani. In caz contrar, trebuie sa incepi sa economisesti, renuntand la cheltuielile inutile si identificand metode prin care sa-ti cresti castigurile. Foloseste sfaturile noastre pentru a prelua fraiele situatiei tale financiare.

Sursa foto: unsplash.com/photos/xoU52jUVUXA