Cum amenajăm o baie mică dar elegantă

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareLuni 22 mai 2023
Vizualizari248

Voteaza & Distribuie

Descriere

De multe ori neglijate, băile au mai degrabă un caracter funcțional, fiind lipsite de elemente estetice care să le facă mai atractive. Chiar și în cazul spațiu limitat, există numeroase metode pentru amenajarea unei băi mici astfel încât să obții o atmosferă luxoasă fără să cheltui prea mult. Cu toate că nu vei monta pardoseli din materiale costisitoare sau cadă cu hidromasaj, schimbarea unor detalii arhitecturale sau de design interior maximizează confortul și aspectul unei băi de mici dimensiuni transformând-o într-o oază de relaxare luxuriantă. Iată care sunt elementele la care trebuie să acorzi atenție pentru a transforma baia într-un sanctuar de lux.

Nu uita de accesorii

Din moment ce micile detalii fac diferența, nu uita de accesorii pentru a decora interiorul băii. Coșul de gunoi, suportul elegant de hârtie igienică, recipientele pentru obiectele de toaletă, decorațiunile de pe pereți și chiar prosoapele capătă rolul de factor wow, valorificând stilul abordat. Accesoriile nu trebuie să fie scumpe, însă stilul, culoarea și dimensiunea lor sunt aspectele la care trebuie să acorzi o deosebită atenție pentru a obține un echilibru între elemente.

Optează pentru accesorii metalice

Diferența dintre o baie mică plictisitoare și una de lux stă în detalii. Într-o baie somptuoasă, detaliile metalice sunt elementele cheie. Indiferent că vorbim de agățătorile pentru prosoape, de mânerele de la sertare și dulapuri, fie de capul de duș sau de cadrul oglinzii, acestea vor adăuga o notă de eleganță și strălucire băii tale.

Alege culori relaxante

Culorile au capacitatea de a influența starea de spirit și nivelurile de energie. Totodată, acestea pot reflecta direct detalii despre personalitatea ta. În baie, paleta coloristică ar trebui să se concentreze pe nuanțe calmante și neutre. Includerea culorilor vibrante în echilibru cu paleta de culori neutre îmbunătățește semnificativ echilibrul estetic și eleganța spațiului, dar trebuie să acorzi atenție combinațiilor corecte.

Montează cabine de duș cu sticlă securizată

Optează pentru un cap de duș tip cascadă și o cabină de duș realizată din sticlă securizată. Astfel de cabine de duș oferă o experiență relaxantă, transformând baia într-un adevărat spa. Tehnologiile performante de fabricație a cabinelor de duș și calitatea materialelor utilizate fac ca acestea să se afle în topul preferințelor arhitecților și proprietarilor privind băile mici luxoase. Sticla securizată de 8mm, acoperită cu tratament anti-calcar, garniturile magnetice etanșe, precum și accesoriile de aluminiu și oțel inoxidabil previn deteriorarea în timp, aceste cabine fiind recomandate într-un design luxuriant.

Alege mobilier atemporal

Atunci când alegi piesele de mobilier pentru baie, mergi pe finisaje lucioase albe sau din lemn, care au un aspect atemporal. Poți lua în considerare soluții personalizate astfel încât să valorifici fiecare cm din baie. Asigură-te că piesele urmează aceeași linie stilistică, pentru a crea un design armonios. Totodată, în cazul băilor mici, se poate opta pentru piese de mobilier montate pe perete pentru a maximiza senzația vizual spațiul.