Cum alegi clasicele uși de interior, detaliile ce oferă personalitate si culoare locuinței tale?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriusi, usi de interior
Ultima actualizareMarti 26 iulie 2022
Vizualizari350

Voteaza & Distribuie

Descriere

Proiectul de amenajare al casei este unul destul de complex, în care deciziile pe care le luăm joacă un rol fundamental în confortul pe care îl vom resimți ulterior atunci când vom fi acasă. Multe dintre aceste decizii presupun investiții importante, pentru că alegerile efectuate sunt unele pe termen mediu sau lung. Printre aceste selecții se număra și clasicele uși de interior, elemente esențiale nu doar pentru confort, ci și pentru estetica de ansamblu a întregii locuințe. Pentru ca este firesc să îți dorești tot ce e mai bună pentru locuința ta, alegerea ușilor de interior potrivite probabil că nu este una dintre cele mai simple misiuni.

Alegerea ușilor de interior potrivite este un proces în care ar trebui să ții cont cu strictețe de câteva detalii importante. În cazul finisajelor casei, cumpărăturile din impuls nu își au locul, de aceea am pregătit pentru tine câteva sfaturi cu privire la modul în care este recomandat să alegi ușile de interior.

Materialul

Unul dintre cele mai importante criterii de selecție a ușilor de interior este materialul. Deși sunt la modă ușile din materiale compozite, cele din lemn masiv rămân totuși o alegere de top pentru cei ce doresc să duca eleganță din interior la un complet alt nivel. Pentru că în mod cert îți dorești uși de interior cu un design deosebit, îți recomandăm sa optezi pentru modele pe care să le poți integra cu ușurință în decorul general al casei.

Culoarea

Culoarea ușilor de interior s-ar putea sa fie un pas care să îți dea numeroase bătăi de cap, în special dacă nu ai stabilit de acasă acest detaliu. Ușile de interior se regăsesc într-o cromatică atât de diversă încât alegerea unei culori se poate dovedi un task dificil. În funcție de stilul pe care dorești să îl abordezi, poți merge pe culoarea clasica și anume alb în cazul unei locuințe amenajate într-un stil modern, minimalist. Pentru stilul clasic sunt recomandate ușile construite din materiale închise, cu decupaje de sticlă. Pentru a determina cât mai bine culoarea care s-ar potrivi, îți recomandăm să ții cont atât de culoarea pardoselii, cât și de stilul de amenajare ales. Pentru un efect cât mai deosebit, este important să se creeze un acord cromatic cât mai plăcut.

Izolație fornică și termica

În procesul de selecție al ușilor de interior este esențial să ții cont și de gradul de izolație termică și fonica asigurat. Pentru a fi considerată bună, o ușă ar trebui să asigure o izolație fonică de minim 28db, astfel încât sunetele să nu pătrundă cu ușurință în încăpere. În ceea ce privește izolația termică, este recomandat ca o ușă să aibă o grosime de minim 40 mm.

Stilul locuinței

Daca locuința este amenajata într-un stil modern, caracterizat în mare parte de minimalism, atunci vei avea nevoie de o ușă de interior simplă. În schimb, dacă construcția este un clasică, o ușă de interior potrivită va fi una mai impunătoare, însă care nu ar trebui să fie foarte încărcată cu detalii. Așadar ține cont de arhitectura casei și de modul în care ai ales să amenajezi interiorul acesteia.