Cum alegi cel mai potrivit cărucior pentru copii?

Detalii

CategoriiRegional
Taguricarucioare copii
Ultima actualizareLuni 20 decembrie 2021
Vizualizari366

Voteaza & Distribuie

Descriere

Odată cu venirea pe lume a unui copil, părinții sunt nevoiți să ia o serie de decizii în legătură cu siguranța și confortul bebelușului. Astfel, aceștia sunt atenți la alegerea patului, a jucăriilor sau a accesoriilor care trebuie să fie adecvate, în funcție de vârstă. La fel de important este și căruciorul pentru copii, a cărui achiziționare poate să devină o adevărată provocare. Din cauza multitudinii de modele, părinții nu știu ce să aleagă pentru prichindei, astfel încât să le ofere confortul de care aceștia au nevoie. Dacă îți trebuie un cărucior pentru copii și nu știi ce să alegi, îți punem la dispoziție criteriile utile după care să te ghidezi.

Verifică dacă modelul respectă normele de siguranță

Prioritatea oricărui părinte este să-și știe copilul în siguranță. Astfel, cel mai bun cărucior pentru copii este modelul sigur, care respectă normele de siguranță în momentul testării. Înainte să cumperi un cărucior pentru copii, verifică dacă acesta este solid, pentru a îndepărta riscul de rupere sau de răsturnare. Totodată, căruciorul pentru copii trebuie să fie prevăzut și cu centuri de siguranță în trei sau cinci puncte, care să susțină copilul în zona umerilor, a taliei și a picioarelor. Verifică dacă aceste centuri sunt ajustabile, ca să le fixezi în funcție de dimensiunile copilului.

Alege căruciorul în funcție de tip


În funcție de nevoile copilului și de preferințele tale, ai la dispoziție numeroase modele de cărucioare. Iată câteva dintre cele mai populare:

  • Căruciorul 3 în 1 pentru copii, un model complex, compus din scoică, landou și o parte sport, care oferă posibilitatea de folosire de la nașterea copilului, până la vârsta de 3 ani. Reține că un astfel de model este voluminos, în comparație cu un model de cărucior standard.
  • Căruciorul sport, un model flexibil, cu o greutate redusă și o dimensiune mică în momentul plierii. De regulă, cărucioarele sport sunt folosite în special pentru copiii mai mari de 6 luni.
  • Căruciorul standard este recomandat pentru plimbările scurte cu pruncul, fiindcă nu deține accesorii în exces și nu este prea robust.

Nu uita de greutatea căruciorului

Și greutatea căruciorului este un aspect la care trebuie să te gândești. Oricât de frumos ar fi modelul pe care ti-l dorești, în funcție de material sau de culoare, căruciorul trebuie să poată fi transportat cu ușurință. Acest aspect este extrem de important, mai ales dacă locuiești la bloc și nu ai lift sau ești forțat să urci multe scări cu un cărucior în brațe.

Mai mult, pe măsură ce juniorul crește, va cântări mai mult, așa că greutatea lui se adaugă la cea a căruciorului. Există două variante:

  • cărucioarele ușoare: evident mai ușor de manevrat și transportat, însă nu sunt la fel de stabile precum unele masive
  • cărucioare mari și masive: clar mai greu de manipulat dar oferă o stabilitate optimă.

Verifică roțile căruciorului

Vrei să ieși cu puiul la plimbare? Esențiale sunt și roțile căruciorului, care împiedică răsturnarea acestuia sau oprirea. Verifică dacă toate roțile căruciorului sunt fabricate din cauciuc plin și sunt pivotante, pentru a te deplasa corect în special atunci când întâmpini teren denivelat.

Ia în calcul accesoriile

Nu în ultimul rând, merită să arunci o privire și la accesoriile căruciorului pentru copii. De pildă, acesta poate veni însoțit de un coș încăpător, unde să așezi hainele celui mic, jucării, apă sau scutece. De obicei, cărucioarele de calitate sunt dotate cu genți speciale și un sistem de prindere pe mâner sau pe căruț, pentru un plus de confort. Alte accesorii utile sunt și husele căruciorului, potrivite pentru anotimpul rece sau ploios, umbrelă și plasă pentru insecte.

Ai nevoie de cărucioare de cea mai bună calitate pentru cei mici? Pe graco-românia.ro, găsești modele optime, în funcție de nevoi și de preferințe.

Sursa foto: unsplash.com/photos/8TVy0hvhUTs