Cateva sfaturi de care sa tii cont pentru a organiza nunta fara stres

Detalii

CategoriiDivertisment
Tagurimireasa, nunta, servicii foto video
Ultima actualizareVineri 18 martie 2022
Vizualizari519

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sa gasesti rochia de mireasa ideala, buchetul de mireasa, sa cauti cadouri pentru invitati punand pe toata lumea de acord…cu siguranta ca ai o multime de lucuri la care sa te gandesti la cea mai importanta zi din viata ta. Dar, cu o buna organizare si anticipare, poti sa reusesti sa organizezi totul fara stres si sa ramai cea mai zen.

Iata deci care sunt cele mai pretioase sfaturi pentrua organiza o nunta fara stres

Ai nevoie de cea mai buna organizare. Daca vrei sa fii cea mai buna organizatoare a evenimentului, ai nevoie de dosare cu poze cu rochii de nunta, coafuri sau idei de decor. Dar si de un fisier in word/excel, unde sa scrii toate lucrurile pe care le ai de organizat, lista invitatilor si estimarea bugetului.

Foloseste-te de retroplanning. Nimic nu se compara cu un retroplanning, luna de luna pentru a lista lucrurile pe care trebuie sa le faci cronologic si pentru a indica cele care sunt incheiate. Organizare inseamna a prevedea, a anticipa si a planifica, deci ai nevoie de un retroplanning atunci cand iti organizezi nunta. Fiecare etapa importanta, fiecare deadline sau detaliu pot sa fie mentionate aici.

Apeleaza la profesionisti. Daca te simti cumva depasita de amploarea sarcinilor sau lucrurilor de rezolvat, poti apela la profesionisti pentru un stres in minus. Daca iti permite bugetul, poti miza deci pe un wedding planner sau pe o decoratoare. Nunta va fi mult mai simplu de organizat si nu te vei mai stresa atat de mult.

Nu uita de amintiri. Angajeaza din timp un fotograf profesionist si un videograf care se ocupa cu filmari nunti. Anticipeaza totul. Atunci cand vine vorba despre nunta, niciodata nu este prea devreme sa incepi cu nunta. Anticipeaza astfel organizarea nuntii tale macar cu un an inainte. Este cel mai ideal lucru. In acest fel, poti sa fii sigura de faptul ca finalizezi totul cu cateva luni inainte si poti sa stai apoi linistita.

Vei avea astfel mai mult timp sa respiri si sa te odihnesti

Vorbeste cu toti furnizorii sau specialistii de care ai nevoie cu macar sase luni inainte. Asta pentru a te asigura de disponibilitatea lor. Invata sa trasezi si celor din jur anumite sarcini. Este indispensabil sa faci asta cu persoanele in care ai incredere si sa nu ii fortezi pe cei care nu vor sa se implice. Le vei trasa sarcini in functie de punctele lor forte, dar nu sarcini care sa nu le permita sa profite de cele mai frumoase momente ale nuntii.

Comunica angoasele si nemultumirila tale. O nunta este o zi foarte importanta, deci e si normal sa te stresezi, sa te enervezi sau sa te temi de anumite lucruri. Deci nu ezita sa vorbesti despre aceste angoase cu cei apropiati. Aici intra, bineinteles, viitorul sot, părinții sau prietenii care te vor ajuta si iti vor da cele mai bune sfaturi.

Gandeste-te la cei mici, dar si la cei mari. Fiecare invitat trebuie sa se amuze la nunta ta deci nu ar trebui sa uiti de copii. Pentru ca acestia sa profite din plin de petrecere, le poti propune anumite activitati, jocuri sau chiar animatori intr-un loc dedicat numai lor. Spectacole, vanatoare de comori, colorat, pictat pe fata… micutii vor adora faptul ca vor avea cu cine sa se joace.

Ai nevoie si de un plan detaliat cu privire la cum se va derula nunta. Aici sa fie orele, persoanele care se vor ocupa de tot si cele care au trasate sarcini. Inainte cu cateva zile du tot ce trebuie la sala pentru a nu uita totul si nu uita sa stabilesti pe cineva care va tine verighetele! Cineva de incredere!