Care sunt cele mai vizitate obiective turistice în Spania

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii, city break, Madrid, Spania, vacanta
Ultima actualizareJoi 28 aprilie 2022
Vizualizari746

Voteaza & Distribuie

Descriere

Una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa este Spania, regatul însorit din Peninsula Iberică, unde turiștii din toată lumea vin să-i admire natura superbă și arhitectura deosebită, să-i cunoască tradițiile și obiceiurile. Iată care sunt obiectivele turistice faimoase pe care să le vizitezi în următoarea ta vacanță în Spania.

Sagrada Familia - catedrala simbol a Barcelonei


Metropola catalană este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, fiind așezat între munte și mare, într-un peisaj natural de vis, cu păduri verzi și plaje pitorești. Cel mai vizitat obiectiv turistic este Sagrada Familia, opera legendarului arhitect Antoni Gaudi. Acest incredibil monument de arhitecură neogotică a fost început în anul 1882 și este neterminat încă, detaliu care-i sporește farmecul și misterul. Dantele de piatră, forme constructive de o impresionantă originalitate, aceasta este catedrala spaniolă ce uimește prin măreție și simbolistică. Barcelona însăși este un oraș uimitor, așa că adaugă la itinerarul tău catalan și Muzeul Picasso, Casa Mila, Casa Batllo, Parcul Guell, fântâna de la Montjuic, bulevardul La Rambla. Iar pentru divertisment ai minunatul parc de distracții Port Aventura, plaja Barceloneta și Aquarium-ul.

Capitala regalității spaniole - impresionantul Madrid

Secole de istorie glorioasă sunt scrise în arhitectura impunătoare a capitalei spaniole. Madrid are un aer imperial, cu spații ample și parcuri generoase, precum Buen Retiro, o adevărată pădure urbană. Obiectivele turistice pe care să le vizitezi în metropolă sunt Muzeul Prado, Palacio Real, Plaza Mayor, Puerta del Sol, Puerta Alcala, Muzeul Reina Sofia, Templul egiptean Debod, Fântâna Cobeles. Iar iubitorii sportului rege vor adăuga și o raită la legendarul stadion Santiago Bernabeu, templul fotbalului spaniol.

Malaga - Inima maură a Andaluziei


Un oraș emblematic pentru diversitatea istorică și culturală a Spaniei este Malaga, situat pe țărmul feeric al Mediteranei, în sudul însorit al regiunii iberice, în apropiere de Gibraltar. Găsești aici vegetație luxuriantă, influențe arhitectonice maure, ritmuri de flamenco și o irezistibilă gastronomie marină. După o plimbare pe La Malagueta, prin portul vechi, cartierele pescărești și tavernele pline de veselie, te așteaptă obiective turistice interesante: catedrala Malaga, Fortăreața Alcazaba și Castillo de Gibralfaro, Castillo de Gibralfaro. Malaga este orașul natal al lui Pablo Picasso, așa că adaugă și o vizită la muzeul dedicat marelui pictor andaluz.

Bilbao - istorie milenară și artă contemporană în Țara Bascilor


Nordul Spaniei este o regiune muntoasă ce impresionează prin peisaje semețe și orașe străvechi, precum Bilbao, unde centrul istoric este o adevărată poveste în piatră a trecerii spaniole prin veacuri. Chiar dacă nu este atât de vizitat ca metropolele din sudul țării, găsești aici obiective culturale de faimă mondială. Cea mai cunoscută atracție turistică din Bilbao este Muzeul Guggenheim, ce include colecții unice de artă modernă și contemporană. La acesta se adaugă Muzeul Vasco, Muzeul maritim, Basílica de Begoña și Catedral de Santiago.

Spania exotică și insulele ei de vis


O vacanță în Spania n-ar fi completă fără vizitarea insulelor unde vara este la ea acasă în orice anotimp. Este vorba despre Baleare și Canare, arhipelagurile din Mediterana și Atlantic ce găzduiesc cele mai căutate destinații turistice pentru iubitorii de mare, soare și distracție. Ai la dispoziție multe curse de linie și charter din țară către aceste zone exotice și zboruri Spania - România pe toată durata anului. Trebuie doar să-ți alegi insula preferată. Mallorca, Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Ibiza, Formentera, La Gomera, Minorca, Majorca, La Palma te așteaptă cu atracții turistice diverse: peisaje tropicale, arhitectură mediteraneană, agrement nautic, muzică și dans până-n zori.

Alege obiectivele turistice preferate din Spania și pornește într-o aventură plină de culoare și voie bună, sub soarele iberic, mereu strălucitor.

Sursa foto: shutterstock.com