Care sunt cele mai riscante meserii din lume?

Detalii

CategoriiRegional
Tagurijob, Locuri de munca
Ultima actualizareLuni 5 septembrie 2022
Vizualizari429

Voteaza & Distribuie

Descriere

În ciuda crizei economice și a șomajului ridicat, există multe locuri de muncă pentru care este din ce în ce mai greu de găsit angajații potriviți; pare că nimeni nu vrea să le practice. Sunt locuri de muncă extrem de profitabile, multe dintre ele foarte periculoase, dar bine plătite. Cei care se întreabă ce meserie să-și aleagă astăzi ar trebui să arunce o privire asupra unei liste interesante, care include o gamă largă de profesii, care ar putea să li se potrivească.

Agent special


Agențiile de apărare internă și externă dintr-o țară au nevoie, în permanență, de oameni extrem de bine pregătiți pentru a face față oricăror solicitări. Printre cerințele obligatorii de îndeplinit de către un astfel de angajat se numără deopotrivă pregătirea fizică excepțională și intelectuală serioasă. Aceasta include noțiuni de istorie, drept, etică, științe comportamentale, criminalistică, administrație, limbi străine, informatică etc. Cu antrenamente continue, atât în propriul grup de lucru, cât și separat, agenții speciali trebuie să fie gata oricând să intervină acolo unde primesc următoarea misiune. Unii spun că aceasta este „profesia din care nu ieși la pensie niciodată”, căci reflexele rămase în urma antrenamentelor nu au vârstă.

Pilot recuperator de aeronave

Acest post presupune antrenamente specifice, efectuate în baza deținerii de numeroase licențe care permit zboruri pe diferite tipuri de aeronave. Practic, un asemenea pilot este angajat de bănci atunci când proprietarul unei aeronave nu este capabil să plătească ipoteca avionului achiziționat în baza unui contract. În acest caz, pilotul trebuie să localizeze aeronava, să se asigure că poate să zboare și să o transporte la cererea clientului, adică a băncii care l-a angajat, în locul menționat de acesta. Evident, este vorba despre misiuni care necesită organizare excelentă, având în vedere că unele dintre avioanele de recuperat se află pe proprietăți private.

În schimb, un post cu problematică în ceea ce privește desfășurarea efectivă a activității presupune pilotarea aeronavelor de linie, pentru care este necesar, în primul rând, un curs pentru piloți de avion. Fie că este vorba despre un post militar sau civil, această profesie presupune reguli stricte și disciplină, cu recunoaștere și beneficii pe măsură.

Cascador


Este un adevărat atlet, cu o pregătire fizică de excepție și un echilibru interior de invidiat. Cascadorul trebuie să fie, în realitate, un acrobat deosebit de experimentat în privința căderilor, scufundărilor, salturilor și scenelor periculoase, în general. În filme, cu atât mai mult când e vorba despre pelicule de acțiune, cascadorul este o contra figură pentru protagoniștii din cele mai periculoase scene. Este firesc, așadar, că trebuie să posede abilități speciale pentru a fi credibil în cele mai grele situații, deoarece are nevoie să știe să conducă un automobil, să cadă, să alerge, să lupte, să înoate etc.

Scafandru profesionist


Aceștia sunt scufundători specializați în proiecte subacvatice de diferite tipuri. Unii sunt angajați în serviciul marilor companii petroliere care se ocupă de construcția și întreținerea platformelor de extracție offshore. Alții lucrează împreună cu inginerii civili la proiecte terestre, precum construcția de structuri pe lacuri și râuri. În plus, există scafandri care lucrează în ape contaminate, cum ar fi canalizările, apa poluată sau cea în care au existat scurgeri de materiale chimice sau radioactive.

Bucătar pe submarin

La o primă vedere, ar putea părea denumirea unui nou program de televiziune pe teme culinare, nu-i așa? În schimb, este vorba despre o poziție extrem de importantă, deoarece hrana pentru echipajul unui submarin este esențială; mai ales atunci când nava trebuie să rămână în misiune o lungă perioadă de timp. Dat fiind spațiul de activitate extrem de redus față de ceea ce ar avea la dispoziție într-o zonă terestră, meseria aceasta devine stresantă în primul rând pentru că se desfășoară în bucătării înguste și foarte fierbinți. Cu un salariu similar unui masterchef, numeroase premii și bonusuri, asemenea profesie poate surâde celor care au curajul să combine instrucția militară cu aventura și pasiunea pentru gătit.

Indiferent de mediul de activitate, oricare dintre meseriile periculoase necesită atât asumarea unor condiții de muncă dificile, cât și o pregătire fizică și mentală pe măsură.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-zqzbg