Beneficiile dansului din buric

Detalii

CategoriiStiri Cultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4116

Voteaza & Distribuie

Descriere

dans-din-buricDenumirea de „dans din buric" este un nume dat de vestici unui stil de dans arabesc. In tarile arabe, insa, este numit simplu „dans oriental".



Dansul din buric este o forma de dans care nu este atat de larg practicata in Europa sau in America, dar ramane populara in sectorul etnic. In ceea ce priveste originea acestui stil de dans, dezbaterea este in toi. Unii sunt de parere ca isi are radacinile in primele dansuri egiptene, altii spun ca este derivat din dansurile religioase, iar altii motiveaza ca migratia populatiei romane sta la baza lui. La urma urmelor, acum acest aspect e mai putin important, ceea ce conteaza este faptul ca dansul din buric este o forma deosebita de dans si popularitatea lui creste in fiecare an.



Dansul din buric este un mod minunat de a face miscare. Este un stil foarte activ si energic de dans, care inmulteste bataile inimii si creste ritmul cardio vascular, astfel incat unul dintre multe beneficii este cel de a arde grasimi. De asemenea, ajuta la intinderea muschilor si la flexibilizarea articulatiilor astfel incat creste si agilitatea. Acesti doi factori legati de sanatate ii pot incuraja pe cei mai in varsta sa practice dansul din buric pentru a se mentine tineri si plini de viata. Avantajul este ca acest stil poate fi adaptat oricui, pentru a se potrivi cu abilitatile personale, astfel incat sa nu fie prea obositor pentru sistemul cardio vascular, sau pentru muschi.



Unii antrenori de fitness au folosit dansul din buric in cadrul programelor de formare personala si pentru a-si ajuta clientii sa piarda in greutate in mod eficient. Acest lucru e posibil deoarece este o activitate distractiva, astfel incat clientul e fericit sa practice o anumita perioada de timp pe zi pentru a-si lucra corpul si a se detensiona.