Avantajele piscinelor acoperite

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguripiscina
Ultima actualizareMarti 30 august 2022
Vizualizari362

Voteaza & Distribuie

Descriere

Piscinele exterioare acoperite sunt mai sigure și mai curate decât cele care nu beneficiază de o prelată sau de un acoperiș retractabil. Sistemul de acoperire protejează bazinul de praf, frunze, insecte, ploaie și razele UV, ceea ce determină operațiuni de întreținere mai ușoare și mai puțin costisitoare. Descoperă principalele avantaje de care te poți bucura.

De ce să alegi o piscină acoperită?

Dacă plănuiești să construiești un bazin în curte sau beneficiezi deja de unul, ia în considerare acoperirea acestuia. Compara opțiunile de sisteme de acoperire pentru piscinele exterioare și ia cea mai bună decizie pentru tine: acoperișuri retractabile din policarbonat, prelate automate sau cu derulare manuală. Iată care sunt cele mai importante avantaje ale acestora.

Este mai ușor de întreținut


O piscină exterioară neacoperită nu este protejată de vânt, iar în apă ajung frunze, insecte sau alte impurități. Acestea trebuie îndepărtate zilnic cu o plasă cu mâner telescopic. Dacă optezi pentru un sistem de acoperire, operațiunile de mentenanță vor fi mai ușoare. De asemenea, praful, puful, părul de animale sau ploaia nu afectează calitatea apei.

Costurile de întreținere sunt reduse

În cazul unei piscine exterioare acoperite, echilibrul apei rămâne constant mai mult timp și nu necesită cantități mari de produse speciale de dezinfectare sau igienizare. Astfel, economisești costul substanțelor chimice necesare pentru menținerea bazinului curat și sigur pentru utilizare. În plus, un sistem de acoperire protejează finisajele și echipamentele de acțiunea dăunătoare a razelor UV.

Împiedică evaporarea apei


În special în zilele călduroase de vară, evaporarea apei poate fi considerabilă. O prelată sau un acoperiș reduce ori împiedică acest fenomen, ceea ce înseamnă că folosești mai puțină apă pentru a completa nivelul. Totodată, ai nevoie de o cantitate redusă de substanțe pe bază de clor, oxigen activ, antialge, floculanți, pH minus sau plus pentru a readuce echilibrul chimic.

Beneficiezi de un sezon mai lung de înot

Dacă optezi pentru un acoperiș retractabil pentru piscine exterioare, te vei bucura de înot indiferent de condițiile meteo. Temperatura apei rămâne constantă în timpul nopții, iar vântul și ploaia nu te împiedică să utilizezi bazinul. Mai mult, dacă instalezi o un sistem de încălzire, poți beneficia de piscină în extrasezon.

Piscinele acoperite sunt mai sigure

Acoperirea piscinei cu o prelată sau cu un acoperiș înseamnă mai multă siguranță pentru familiile cu copii sau cu animale de companie. În plus, orice bazin exterior ar trebui protejat cu o prelată cel puțin noaptea și iarna, pentru a preveni accidentele și deteriorarea finisajelor, accesoriilor pentru piscină și echipamentelor.

Costul acoperișurilor retractabile este avantajos


Spre deosebire de o piscină interioară, un acoperiș retractabil pentru bazinele exterioare este mai avantajos financiar. În funcție de buget și de preferințe, poți alege un model cu înălțime mică - potrivit pentru înot, medie - pentru mai mult spațiu și confort, mare - pentru a circula pe marginea piscinei.

Îți recomandăm să alegi un sistem de acoperire pentru piscine exterioare, astfel încât să beneficiezi de o apă mai curată și mai ușor de întreținut, costuri reduse pentru mentenanță, un sezon mai lung de înot și, desigur, mai multă siguranță.

Sursă foto: Shutterstock.com