AlternaTIFF

Detalii

CategoriiStiri Cultura
TaguriJudetul Cluj, Muzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2277

Voteaza & Distribuie

Descriere

La Cluj-Napoca, in perioada festivalului de film, celebrul TIFF, ajuns la editia a 10-a, clujenii si cei ce vor merge la festival se vor putea bucura si de cateva seri cu muzica, in diferite locuri. Formatiile au fost invitate cu prilejul TIFF, dar pentru ca nu este tocmai vorba de filme, inca din 2010, s-a ajuns la infiintarea AlternaTIFF. In 2011, in perioada 8 – 11 iunie, acest festival va oferi publicului foarte multe trupe din genul muzical alternativ si nu numai.





Anima Sound System vin la TIFF


Anima Sound System vin la TIFF




Spectacolele vor putea fi urmarite la Meeting Point TIFF – care se afla in curtea interioara a Muzeului de Arta si la Boiler Club, la Fabrica de Pensule.


Trupele care vor performa in anul 2011 la AlternaTIFF sunt:



Anima Sound System (Ungaria), Nedry (Marea Britanie), AIRtist (Ungaria, Austria), Snails (Moldova), Omul cu Sobolani, Luna Amara, Discoballs, Electric Brother, Electric Fence, Robin and the Backstabbers, Jedam, Lights out!, Gojira, Dubase, K-LU, The Filters din Romania.



Va fi, de asemenea si un concert-eveniment in cadrul acestor spectacole, iar la editia a doua va fi sustinut pe 10 iunie, in Boiler Club, de catre Gandu Circus.


Astfel, cei care vor urmari la TIFF filmul indian Gandu, vor putea sa asculte si soundrack-ul filmului, care este semnat de Five Little Indians intr-o colaborare cu Gandu the Raper. Acestia promit doze de adrenalina pentru fiecare participant in parte, atat prin intermediul filmului, cat si la concertul conex.





Discoballs vin la AlternaTIFF


Discoballs vin la AlternaTIFF




Pe scena de la Meeting Point, tot in 10 iunie, dar mai devreme, la ora 21:00, Electric Brother isi va lansa al doilea album, Pe Pamant. Acesta este un personaj cunoscut pe scena electronica romaneasca, a inceput sa produca muzica in 1999 si a colaborat cu Mtza si DJ Vasile cand au creat proiectul NSK. Melodiile de pe primul sau album apar in soundtrack-urile unor filme romanesti, precum in "Furia", regizat de Radu Munteanu.


Totodata, AlternaTIFF pregateste pentru spectatori alte doua concerte care n-ar trebui ratate, este vorba de cele sustinute de Anima Sound System, din Ungaria, trupa ce se numara printre primele ce au aparut in Estul Europei si Nedry, o trupa din Marea Britanie care s-a fondat abia in 2008, au un sound mai greu de caracterizat, dar se remarca prin solista, Ayu.



De asemenea, cei de la AlternaTIFF organizeaza si un preview al concertelor, iar pe 3 iunie va avea loc un concert Dub Pistols in clubul Boiler. Trupa a reusit sa scape de categorisiri, deoarece are un stil foarte variat.


Nici Luna Amara, formatia clujeana, nu este de evitat, chiar daca in Cluj-Napoca concerteaza foarte des. Acestia au concertat de-a lungul timpului alaturi de Incubus, Alice in Chains, Stone Sour si chiar Rammstain. Momentan, membrii formatiei lucreaza la cel de-al patrulea albul al lor, pe care-l vor lansa la toamna.


Si Discoballs vor canta la AlternaTIFF, in data de 9 iunie. Proiectul este unul recent si inovativ in domeniul muzicii electronice romanesti. Trupa detine un stil inconfundabil, deloc plictisitor. Acestia se folosesc de voci distorsionatel chitara bass si tobe, dar si sample-uri si synth-uri.